zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Vraagbaak geopend voor corona-gerelateerde vragen


Deventer, 16 april 2020
Kennisorganisaties ISSO, OTIB|Wij Techniek, Techniek Nederland en TVVL hebben hun krachten gebundeld en één vraagbaak ingericht waar mensen terecht kunnen met al hun technische vragen over corona-gerelateerde maatregelen voor installaties in en rond gebouwen (ziekenhuizen, verzorgingshuizen en verpleeghuizen uitgezonderd).

De wereld heeft te maken met een pandemie met grote gevolgen. Door de huidige situatie staan veel gebouwen (deels) leeg. Andere gebouwen draaien juist op volle bezetting, bijvoorbeeld sommige kantoren, meldkamers en winkels. Dat roept vragen op over hoe om te gaan met de installaties in zowel bezette als de niet-bezette gebouwen, rekening houdend met de veiligheid van zowel gebouwgebruikers als installateurs en andere technici.

De kennisorganisaties hebben een expertteam opgericht om de vragen die binnenkomen over techniek van installaties en gebouwbeheer te kunnen beantwoorden. Dit team bestaat uit mensen vanuit de praktijk en vanuit de wetenschap, met internationale afstemming. Vragen kunnen gesteld worden via helpdesk@corona-techniek.nl. De helpdesk beantwoordt vragen van installateurs, technisch dienstverleners, gebouwbeheerders, adviseurs, ontwerpers en gebouweigenaren.

Vragen

De veelgestelde vragen die binnenkomen worden beantwoord en gebundeld tot 'FAQ's' die te vinden zijn op de websites van OTIB, Techniek Nederland en online platform TVVL Connect. Hier is ook aanvullend materiaal te vinden over het beheer van luchtbehandelingsinstallaties en sanitaire installaties in relatie tot corona. Ook worden bijvoorbeeld aanbevelingen van REHVA, de Europese overkoepelende vereniging voor klimaatinstallaties, waar TVVL onderdeel van is, nader toegelicht.

ISSO is een open kennisclub en levert vakkennis aan professionals in de gebouwde omgeving. OTIB ondersteunt ruim 130.000 vakmensen en bijna 10.000 ondernemers in de branche.

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. Het vertegenwoordigt ruim 6.300 bedrijven en zijn als één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland een factor van betekenis.

TVVL is het Platform voor mens en techniek. TVVL is één van de belangrijkste gespreks- en kennispartners in de technologische sector, die nadenkt over de technische uitdagingen van de toekomst. TVVL maakt deel uit van het Europese netwerk REHVA. REHVA is de Federatie van Europese verenigingen voor verwarming, ventilatie en airconditioning, opgericht in 1963.

Vraagbaak geopend voor corona-gerelateerde vragen'
Een expertteam beantwoordt vragen die binnenkomen over techniek van installaties en gebouwbeheer.
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts