zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Metaalunie: 'Voorkom permanente schade ondernemers door coronavirus'


Nieuwegein, 11 maart 2020
Nu de gevolgen van het coronavirus zorgen voor steeds meer menselijk leed én voor groeiende economische schade, pleit Koninklijke Metaalunie voor een aantal door het kabinet te nemen maatregelen. Maatregelen die ervoor moeten zorgen dat ondernemers zo min mogelijk permanente schade ondervinden van de uitbraak van het virus.

'Wat Metaalunie betreft zijn de kortetermijnmaatregelen die de ondernemers helpen met het verbeteren van de cash-flow positie het meest urgent', vindt Jos Kleiboer, directeur Beleid Metaalunie.

Volgens Kleiboer kan dat in de vorm van het verlengen van de invorderingstermijn voor de loonbelasting en btw en het verstrekken van tijdelijke financiering van het oplopende werkkapitaal. Dit als gevolg van mogelijk oplopende voorraden, en onderhanden werk- en debiteurenposities. Als kanttekening bij alle te nemen maatregelen stelt Kleiboer wel dat ze laagdrempelig moeten zijn voor mkb-bedrijven. 'Als mkb-ondernemers aan allerlei verplichtingen moeten voldoen, zoals bijvoorbeeld bij deeltijd-WW speelde in 2009 en 2012, wordt het te ingewikkeld en helpt het niet', aldus Kleiboer. Metaalunie ziet verder ook werktijdverkorting als middel om ondernemers te helpen bij het doorkomen van de coronacrisis.

Lange termijn

Mocht de crisis langer aanhouden, dan zouden andere maatregelen overwogen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld deeltijd-WW, verruiming van het besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) of het instellen van een noodfonds, waar ondernemers een beroep kunnen doen bij grote permanente schade die niet verzekerbaar was. Of bij hele stevige sectorale impact zou een gericht noodfonds overwogen kunnen worden. Op fiscaal gebied zou gedacht kunnen worden aan een tijdelijke verruiming van de verliesverrekening en dga's in aanmerking laten komen voor een lager ‘gebruikelijk loon'.

Metaalunie: 'Voorkom permanente schade ondernemers door coronavirus''
Nu de gevolgen van het coronavirus zorgen voor steeds meer menselijk leed én voor groeiende economische schade, pleit Koninklijke Metaalunie voor een aantal door het kabinet te nemen maatregelen. (Foto: Agoria)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts