zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Grote uitverkoop Tata Steel na slecht ontvangen reorganisatieplan


IJmuiden, 5 februari 2020
Het blijft onrustig bij Tata Steel. Nadat het bedrijf eerder bezuinigingen en het te koop staan van dochteronderneming Tubes bv aankondigde, geven bronnen nu aan dat er mogelijk nog meer bedrijfsonderdelen in de verkoop gaan.

Dat meldt De Telegraaf. Het Europese hoofdkantoor van Tata Steel zou onderzoeken of er interesse is vanuit de markt voor meerdere bedrijfsonderdelen in zowel de staal- en metaalbewerking als de distributie. Dit besluit zou te maken hebben met een slecht ontvangen reorganisatieplan .

Volgens bronnen van De Telegraaf zouden er teasers en informatie-memoranda rond gaan voor onder andere Hille Müller (DE), Layde (ES), Unitol (FR), Naantali (FI), Tata Steel Tubes (NL), Appollo Metals (VS) en Thomas Steel (VS). Al deze bedrijven zijn actief in het bewerken en distributeren van staal. Het gaat om de divisies tubes, distributie, building systems en beplating. Mogelijk staat ook het Nederlandse SAB Profiel, waar gevel- en dakplanten worden geproduceerd, in de etalage.

Dat de bedrijven nu in de etalage staan zou volgens De Telegraaf achter de rug van de Nederlandse directie en medewerkers gebeuren. Echter, bijna alle bedrijfsonderdelen vallen historisch onder het Nederlandse hoofdkantoor in IJmuiden, voor de verkoop moet het Nederlandse bestuur daarom instemmen. Ook heeft de ondernemingsraad adviesrecht, na vermoedens van verkoop stapte de or van Tubes in Oosterhout vorige week al naar de rechter. De Nederlandse directie zegt aan De Telegraaf bezorgd te zijn en geeft aan geen verkoopplannen onder ogen te hebben gekregen.

Ontstemd

CNV Vakmensen is ontstemd over het nieuws, geeft bestuurder Peter Böeseken aan. De vakbond geeft aan niets gehoord te hebben hierover van de directie van Tata Steel Eruope, behalve de voorgenomen verkoop van Tubes bv.

'In het nieuws circuleren nu allerlei namen van productielocaties die ronduit winstgevend zijn en werk bieden aan heel veel werknemers. Samen met centrale en Europese ondernemingsraden van Tata Steel gaan we dit diepgravend onderzoeken. Samenwerking tussen vakbonden en ondernemingsraden in het belang van de werknemers is daarbij het uitgangspunt', aldus Böeseken.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts