zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Overname British Steel door Jingye Steel officieel


11 november 2019
De Britse overheid heeft vandaag bekend gemaakt dat er een contract is afgesloten tussen Jingye Steel en British Steel voor de overname van de activiteiten en activa van British Steel Limited, inclusief de staalfabriek in Scunthorpe, British Steel France Rail SAS, TSP Engineering en het Nederlandse FN Steel in Alblasserdam.

De Britse overheid meldt dat de voltooiing van het contract afhankelijk is van een aantal zaken, waaronder het verkrijgen van de nodige wettelijke goedkeuringen. De partijen werken samen om een verkoop af te ronden zodra dit redelijkerwijs mogelijk is.

Het bedrijf zal in de periode tussen de ruil en de voltooiing van de transactie normaal blijven functioneren. De steun van werknemers, leveranciers en klanten sinds de liquidatie is een kritische factor geweest in het bereiken van dit resultaat.

Achtergrond

Het faillissement van British Steel en de mogelijke overname van het bedrijf vormen een langslepend proces. British Steel ging failliet eind mei dit jaar, nadat de overheid niet akkoord ging met een lening. Er was veel interesse in het bedrijf, met meerdere biedingen die werden uitgebracht. Vervolgens werd de deadline voor biedingen echter meerdere keren uitgesteld.

Jingye trok zich eerder in het verkoopproces terug, waarna een voorlopig akkoord werd bereikt voor de overname met Ataer Holding. Na tien weken lang besprekingen te hebben gevoerd ging de deal met Ataer echter niet door, aangezien sommige grote leveranciers weigerden om prijsverlagingen op contracten te accepteren, aldus de Financial Times. Met de overeenkomst die is bereikt met Jingye lijkt er nu eindelijk een oplossing te zijn voor de werknemers van British Steel.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts