zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Smart Machining Platform gepresenteerd op Metavak


Gorinchem, 15 oktober 2019
Auteur:
Rolf Elling
‘Het Smart Machining Platform is er voor alle verspanende bedrijven die vragen hebben of geïnformeerd willen worden over de toekomst van hun vakgebied. De club bestaat inmiddels uit negen bedrijven en tijdens Metavak werd het toekomstbeeld geschetst over hoe de verspanende fabriek er over 5, 10 tot 20 jaar uit kan zien’, vertelt Eric Bakker van Supply Drive. 

‘We hebben praktijkcases, workshops en seminars georganiseerd maar bovenal zorgen we voor het samenbrengen van verspanende bedrijven met vragen over de toekomst van de verspanende industrie.' Deelnemende bedrijven zijn Heidenhain, MKG,  Schunk, CNC Consult, Supply Drive, BMO Automation, DMG Mori, Iscar, Haimer.

Andere partijen

‘Dit betekent overigens niet dat we alleen met deze bedrijven de markt ondersteunen. Nee, ondernemers kunnen ook met andere partners in de schakel gaan werken. We zijn een onafhankelijk platform', aldus Bakker. Dit bedrijf ondersteunt het platform met het delen van gecontroleerde data in de toeleverketen.

‘We zijn er binnen het platform van overtuigd dat de gehele keten binnen de verspanende industrie nog zeker twintig procent efficiënter kan gaan werken', aldus Bakker. ‘Op deze editie van Metavak is het nu live te zien. De besparingen zijn bijvoorbeeld te behalen door het reduceren van fouten en het verkorten van de doorlooptijden. Dat kan bij bepaalde producties oplopen van een besparing van vier weken. Dus in plaats van 12 naar 8 weken.'

De belangstelling bij de bezoekende ondernemers is groot. ‘We hebben elk uur een presentatie en communicatieadviseur Amber Bakker geeft dan bij elke schakel in de keten een korte uitleg. We hebben als platform overigens besloten deze keten ook live te gaan presenteren op ESEF 2020.'

Wat het Smart Machining Platform is voor de bedrijven is het recent gestarte FutureTec voor het onderwijs. Hierbij zijn vrijwel dezelfde bedrijven betrokken.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts