zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

EMO 2019: 'orders blijven uit voor de machinebouwers'


Hannover (DE), 17 september 2019
Auteur:
Franc Coenen
Het grootste nieuws op de EMO was de overname van ‘onze’ Hembrug Machine Tools door het Spaanse Danobat. Mondiaal gezien ging de aandacht op de EMO uit naar de maatschappelijke uitdagingen van de auto-industrie en de gevolgen voor de machinebouwers. Nou die moeten wel eerst even door de zure appel heen bijten. Want de orders blijven dit jaar uit.

Lees hier over de overname van Hembrug door Danobat.

 

Zo kun je de opening van de EMO 2019 samenvatten. Carl Martin Welcker, EMO-commissaris bij de VDW, wond er geen doekjes op. De automobielindustrie stelt de machinebouwers voor uitdagingen, maar biedt ook kansen. De VDW heeft een nieuwe studie gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de toegevoegde waarde aan een elektrische auto 64 procent minder is dan aan een auto met verbrandingsmotor. Daar staat echter tegenover dat de maakindustrie aan de hybride auto 24 procent meer waarde kan toevoegen. In het scenario dat de onderzoekers hebben doorgerekend, bijna een op de vijf auto's in 2030 elektrisch, wordt het potentiële verlies gecompenseerd door het werkt dat de extra eisen aan de verbrandingsmotor tegen die tijd stelt.

 

Kwart minder verkocht

Tot dan toe zijn de verkoopcijfers dit jaar echter bar slecht. CECIMO presenteerde op de openingsdag de cijfers over het tweede kwartaal. Het aantal orders is met een kwart gekrompen, nadat ze in het eerste kwartaal met 19 procent daalden. Naast de problemen in de auto-industrie noemt CECIMO ook de Brexit en het handelsconflict tussen China en Amerika als oorzaken.

 

Automatisering

Op de EMO is het Industrie 4.0 wat de klok slaat, naast de verdere automatisering. VDW lanceert in Hannover officieel umati (= universal machine tool interface), de USB-stekker die de koppeling is tussen de CNC-machine en software om de data te vertalen naar bruikbare informatie. Verspreid over de beurs zijn 110 machines voorzien van umati, afkomstig van 70 verschillende exposanten. Ze zijn via een datahub van T-Systems, het Duitse telecombedrijf, gekoppeld aan 28 softwarepakketten die op de beurs gedemonstreerd worden. De VDW verwacht midden 2020 de nieuwe standaard klaar te hebben zodat machinebouwers deze kunnen gaan inbouwen.

 

Hierna twee opvallende producten:

• Automatisering en dan met name met AGV's is een hit op de EMO. Mazak toont hoe deze mobiele cobot de werkstukken vanuit de machine direct naar een Equator van Renishaw brengt.

 

  

• BMO staat met een grote cel voor product- en pallethandling op de stand van Okuma.

EMO 2019: 'orders blijven uit voor de machinebouwers''
De EMO 2019 werd officieel geopend door Andreas Scheuer, Bundesminister für Verkehr und digitale Infrastruktur. Hier staat hij (tweede van links) met een gezelschap stil bij de umati-stand in hal 9, stand E24.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts