zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Wereldwijde groei doet Ultimaker verhuizen


Utrecht, 1 juli 2019
Producent van desktop 3D-printers Ultimaker laat flinke groeicijfers zien, voornamelijk door de versnelde adoptie van 3D-printing. Om die reden kiest het bedrijf voor een nieuw groter hoofdkantoor en voor een nieuwe huisstijl.

Momenteel bevindt het hoofdkantoor van Ultimaker zich in Geldermalsen, het nieuwe hoofdkantoor is gevestigd in de Creative Valley op het centraal station in Utrecht. Verder heeft Ultimaker een productiefaciliteit in Zaltbommel en extra kantoorruimtes in Geldermalsen.

Jos Burger, CEO van Ultimaker, zegt hierover: 'De strategische partnerships die we de afgelopen jaren zijn aangegaan, stimuleren de adoptie van 3D-printen binnen de zakelijke markt. Spraakmakende business cases van internationale ondernemingen zoals Ford, L'Oréal, Airbus, Volkswagen Autoeuropa en Decathlon, inspireren anderen om desktop 3D-printing in de professionele workflow te integreren. We hebben dit gloednieuwe gebouw allereerst als hoofdkantoor gekozen omdat het goed bereikbaar is voor onze medewerkers. Daarnaast zal het onze voortdurende groei ondersteunen door nieuw talent aan te trekken dat andere professionals gaat helpen om te innoveren met 3D-printen.'

Groei

Ultimaker, opgericht in januari 2011, heeft nu ongeveer 400 mensen in dienst. Er zijn op dit moment 125.000 Ultimaker 3D-printers in gebruik, vergeleken met ongeveer 67.000 stuks in 2017. Ultimaker Cura, de open source-software van het bedrijf, heeft 500.000 unieke gebruikers per maand - een stijging van 100 procent in een jaar - en verwerkt 1,4 miljoen printopdrachten per week, een stijging van 200 procent.
Wereldwijde groei doet Ultimaker verhuizen'
De locatie van het nieuwe hoofdkantoor van Ultimaker: Creative Valley op station Utrecht Centraal (Foto: Creative Valley)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts