zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Trillingsdempingstechnologie volgens Edd China


19 juni 2019
Sandvik Coromant heeft ingenieur en uitvinder Edd China gestrikt om de wetenschap achter gestemde (tuned) massademping uit te leggen op video. Het resultaat is zeer aansprekend.

Wat heeft de Taipei 101 wolkenkrabber in Taiwan gemeenschappelijk met een snijgereedschap dat in uw handpalm past?


Het antwoord zit in het feit dat beide een noodzaak hebben voor gestemde massademping - een techniek die kan worden toegepast op ongewenste trillingen in diverse toepassingen, van grote constructies tot kleine gereedschappen voor industriële productie.


De wetenschap achter gestemde massademping wordt getoond op een onderhoudende en toegankelijke manier in een nieuwe video van Sandvik Coromant. Gepresenteerd door de ingenieur en uitvinder Edd China, legt de video de basisprincipes uit van trillingen en hoe ze optreden, gevolgd door het principe van gestemde massadempingstechniek.


In de film bezoekt de presentator Sandvik Coromant in Trondheim (Noorwegen) waar wereldwijd vooraanstaand onderzoek wordt gedaan op het gebied van trillingsreducerende techniek voor machinaal bewerken. Tijdens een serie interviews met experts van het bedrijf, leert hij over hoe gestemde massademping wordt toegepast op moderne snijgereedschappen.


De film laat ook het concept zien hoe het concept van gestemde massademping extreem kan worden opgeschaald, waarbij de presentator toezicht houdt op de bouw van een vereenvoudigd model van de Taipei 101 toren, om te illustreren hoe gestemde massademping in de praktijk werkt.


Het maakt niet uit of de toren 500 meter hoog is, of deze in een klein gereedschap zit. Ze zijn beide onderhavig aan dezelfde natuurkundige wetten en beide dempen trillingen met behulp van dezelfde methode," concludeert Edd China.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts