zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Werkgevers krijgen tot 18 juni voor goed bod Cao Metaal & Techniek


Utrecht , 12 juni 2019
Werkgevers in de Metaal en Techniek krijgen nog één kans om met een goed cao-voorstel te komen. En die kans loopt op 18 juni van dit jaar af. De cao-commissie van CNV Vakmensen is daarmee bereid om het eindbod van de werkgevers, zoals vorige week gedaan, goedschiks te ‘negeren'. ‘Maar als er geen goed verbetervoorstel komt, dan kunnen werkgevers ons ultimatum tegemoet zien', zo voorspelt onderhandelaar Marco Hietkamp van CNV Vakmensen alvast.

Hietkamp had vanmiddag de cao-commissie bijeen om het eindbod te beoordelen dat de FWT-werkgevers vorige week woensdag deden, na 33 uur onderhandelen over een nieuwe cao Metaal en Techniek.

Hietkamp: ‘Werkgevers eisten van ons vakbonden toen een antwoord vóór 12 juni. Wij zeggen nu op onze beurt ‘werkgevers jullie hebben tot 18 juni om met een beter bod te komen.' Dus wat ons betreft is dat een uitnodiging om nog een keer rond de onderhandelingstafel plaats te nemen, voordat dit cao-traject uit de hand loopt.' En dat het uit de hand loopt is dan wel zeker. Want bij een ‘nee' van de werkgevers zijn acties zo goed als zeker.

 

Betere kaarten

‘Eigenlijk onnodig', oordeelt Hietkamp samen met de cao-commissie. ‘Ergens in het onderhandelingstraject hadden we een punt bereikt waar de kaarten veel beter lagen. Naar dat punt kunnen - nee, moeten - we volgens mij terug.'


Onder de Cao Metaal & Techniek vallen de technische installatiebedrijven, de metaalbewerkingsbedrijven, isolatiebedrijven, carrosseriebedrijven en de goud- en zilversmeden. Er werken circa 300.00 mensen in deze sector. De cao liep op 31 mei af en de onderhandeingen voor een nieuwe Cao Metaal & Techniek gingen op 9 april 2019 van start .

 

CNV Vakmensen

 

 

Werkgevers krijgen tot 18 juni voor goed bod Cao Metaal & Techniek'
Onder de Cao Metaal & Techniek vallen de technische installatiebedrijven, de metaalbewerkingsbedrijven, isolatiebedrijven, carrosseriebedrijven en de goud- en zilversmeden. (Foto: archief Vraag & Aanbod)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts