zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Personeelstekort industrie neemt toe


Den Haag, 14 mei 2019
De krapte op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van 2019 verder toegenomen. Dit is te wijten aan een groter aantal vacatures en een lagere werkeloosheid.

Dat meldt het CBS. In het eerste kwartaal van dit jaar waren er gemiddeld 88 vacatures per 100 werklozen, waar dat in het laatste kwartaal van 2018 nog 80 vacatures per 100 werklozen waren. Het aantal vacatures nam toe, het aantal werklozen nam juist af, met veertienduizend ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit brengt het werkloosheidspercentage op 3,4, voor het eerst ligt dit lager dan het laagste niveau vlak voor het uitbreken van de crisis in 2008.
vacatures per 100 werklozenFoto: CBS

Meer vraag, minder aanbod

Het aantal openstaande vacatures steeg naar 277 duizend, een nieuw record. Dit zijn er dertienduizend meer dan in het kwartaal ervoor. De grootste toename van openstaande vacatures het afgelopen kwartaal was in de handel, deze bedrijfstak heeft ook de meeste vacatures. De industrie staat op de vierde plek met 23,3 duizend vacatures, in het laatste kwartaal van 2018 waren dit er 22,5 duizend.  

Ook op het gebied van banengroei staat de industrie op de vierde plek, er kwamen in het eerste kwartaal van 2019 achtduizend nieuwe banen bij. Grootste groeier is de zorg met tienduizend nieuwe banen.
baanontwikkelingFoto: CBS

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts