zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Nog geen schot in nieuwe cao Metaal & Techniek


25 april 2019
Vakbonden en werkgevers kwamen deze week voor de tweede keer samen om te onderhandelen over de nieuwe cao voor Metaal & Techniek. De bijeenkomst stond in het teken van economische verwachtingen.

Eerder berichtte Vraag&aanbod al over de eisen die de vakbonden stelden aan de nieuwe cao. Zo zetten de FNV Metaal en CNV Vakmensen onder andere in op een loonsverhoging van vijf procent en een betere balans tussen werk en privé.

Wel nemen, niet geven

FNV Metaal geeft aan dat een akkoord nog ver weg is. In hum pamflet geven ze aan dat werkgevers wel willen nemen, maar niet willen geven. Ze geven een opsomming van de besproken eisen en de reacties van de werkgevers hierop.

De looneis zou onbespreekbaar zijn, het beschikbaar houden van de VPL voor vroegpensioen en het generatiepact als recht onmogelijk. In plaats van de gevraagde vaste contracten willen werkgevers meer tijdelijke contracten achter elkaar mogelijk maken. Aan het aantrekkelijker maken van de sector voor jongeren willen werkgevers volgens de FNV niets doen. Seniorendagen zouden verslechteren, net als de huidige regelingen voor duurzame inzetbaarheid. 

In onderstaande video geeft landelijk vakbondsbestuurder Jacqie van Stigt een reactie op de onderhandelingen van 23 april namens FNV Metaal. De volgende onderhandelingsronde vindt plaats op 8 mei.
Nog geen schot in nieuwe cao Metaal & Techniek'
Vakbonden en werkgevers konden het tijdens de tweede onderhandelingsronde over de nieuwe cao Metaal & Techniek nog niet eens worden. (Foto: FNV)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts