zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Projectteam Verspanen 4.0 start ‘Strategisch Frezen’


Eindhoven, 12 april 2018
Het Projectteam Verspanen 4.0 start binnenkort met een nieuw onderzoek naar de invloed van gereedschappen en software en in tweede instantie van het koelsmeermiddel op de verschillende materialen bij de verspaning. Het nieuwe onderzoek ‘Strategisch Frezen’ richt zich op het frezen van verschillende materialen.

Dit onderzoek is een vervolg op een in 2017 gepubliceerd onderzoek naar de invloed van koelsmeermiddelen op de verspanende eigenschappen, de gereedschapstandtijd en de oppervlaktekwaliteit. In het nieuwe onderzoek ‘Strategisch frezen' wordt onderzocht welke invloed het koelsmeermiddel Emulcut 160 van Petrofer heeft op het freesgedrag in verschillende materialen. ‘De eerste resultaten worden rond de zomer verwacht', vertelt Henry van Haeff, technisch directeur van 2S en drijvende kracht achter het projectteam.

 

Verspanen 4.0

Het project ‘Strategisch Frezen' is geïnitieerd door het Projectteam Verspanen 4.0 waarin de volgende bedrijven mee doen: 2-S, Alumeco, CNC Consult, Innovar, Ko-Ar, Machinno, (Makino), Metel, Mikrocentrum, Mitutoyo, Petrofer, Seco Tools, Van den Akker Fluidservice en Teclab. Het Projectteam Verspanen 4.0 heeft gezamenlijk de schijf van vijf bedacht: vijf factoren die van invloed zijn op zowel de kwaliteit van frees- als draaidelen en de productiviteit in de verspanende maakindustrie. Deze factoren zijn de machine, gereedschappen, CAM-programma, opspanning én de koelsmeermiddelen. 

 

‘Metaalverwerkende bedrijven kiezen vaak voor één leverancier en één type vloeistof en houden daar aan vast tot dat het niet meer anders kan. Ze investeren in een machine van een half miljoen euro en vergelijken daarvoor elk detail. Maar als het om koelvloeistoffen gaat, is men onnoemlijk voorzichtig en durft men amper te onderzoeken. Beschouw koelsmeermiddelen ook als een investering', aldus Van Haeff. 

 

Meer informatie over Verspanen 4.0 is hier te vinden: www.teclab.nl/projectteam-verspanen-4-0/ 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Onze Merken

       
       
            

 

Contactinformatie

Leijenaar B.V.                 Postbus 384
Nijverheidsweg 13        1270 AJ Huizen
1271 EA Huizen

tel: 035 - 69 39 305
fax: 035 - 69 36 552

e-mail: info@leijenaar.nl