zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Projectteam Verspanen 4.0 start ‘Strategisch Frezen’


Eindhoven, 12 april 2018
Het Projectteam Verspanen 4.0 start binnenkort met een nieuw onderzoek naar de invloed van gereedschappen en software en in tweede instantie van het koelsmeermiddel op de verschillende materialen bij de verspaning. Het nieuwe onderzoek ‘Strategisch Frezen’ richt zich op het frezen van verschillende materialen.

Dit onderzoek is een vervolg op een in 2017 gepubliceerd onderzoek naar de invloed van koelsmeermiddelen op de verspanende eigenschappen, de gereedschapstandtijd en de oppervlaktekwaliteit. In het nieuwe onderzoek ‘Strategisch frezen' wordt onderzocht welke invloed het koelsmeermiddel Emulcut 160 van Petrofer heeft op het freesgedrag in verschillende materialen. ‘De eerste resultaten worden rond de zomer verwacht', vertelt Henry van Haeff, technisch directeur van 2S en drijvende kracht achter het projectteam.

 

Verspanen 4.0

Het project ‘Strategisch Frezen' is geïnitieerd door het Projectteam Verspanen 4.0 waarin de volgende bedrijven mee doen: 2-S, Alumeco, CNC Consult, Innovar, Ko-Ar, Machinno, (Makino), Metel, Mikrocentrum, Mitutoyo, Petrofer, Seco Tools, Van den Akker Fluidservice en Teclab. Het Projectteam Verspanen 4.0 heeft gezamenlijk de schijf van vijf bedacht: vijf factoren die van invloed zijn op zowel de kwaliteit van frees- als draaidelen en de productiviteit in de verspanende maakindustrie. Deze factoren zijn de machine, gereedschappen, CAM-programma, opspanning én de koelsmeermiddelen. 

 

‘Metaalverwerkende bedrijven kiezen vaak voor één leverancier en één type vloeistof en houden daar aan vast tot dat het niet meer anders kan. Ze investeren in een machine van een half miljoen euro en vergelijken daarvoor elk detail. Maar als het om koelvloeistoffen gaat, is men onnoemlijk voorzichtig en durft men amper te onderzoeken. Beschouw koelsmeermiddelen ook als een investering', aldus Van Haeff. 

 

Meer informatie over Verspanen 4.0 is hier te vinden: www.teclab.nl/projectteam-verspanen-4-0/ 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

AFAB Contact

Plotterweg 24
3821 BB Amersfoort
Postbus 93
3800 AB Amersfoort

T: 033 - 454 1000
F: 033 - 454 1001
Volg afab op twitter

Neem contact op met AFAB »

 

AFAB Nieuws

Zes op de tien hypotheken wordt via het intermediair gesloten
In de laatste AFM Consumentenmonitor is het aandeel van het tussenpersoonkanaal (41%) voor het eerst groter dan het bankkanaal. Het marktaandeel van hypotheekwinkels is stabiel rond de 20%. Slechts een kwart van de hypotheekadviezen wordt nog met provisie betaald. De AFM heeft op haar website alle informatie over het komende provisieverbod op één plaats verzameld.
Lees meer »
Verlaagde overdrachtsbelasting blijft
De verlaagde overdrachtsbelasting van 2% blijft bestaan. Voor huizenkopers blijft het kopen van een huis daarmee extra aantrekkelijk. De verlaging van de overdrachtsbelasting van 6% naar 2% werd in juni 2011 ingevoerd. De maatregel blijft nu ook na 1 juli 2012 gelden. Zo hoopt de politiek ook in de toekomst de verkoop van de huizen te stimuleren.
Lees meer »
Langdurig rood staan bij bank duur
Rood staan is een vorm van geld lenen die veel banken bieden aan houders van een betaalrekening. Wat niet alle rekeninghouders weten is dat zij een hoge rente betalen voor rood staan. Het rentetarief ligt tussen de 8 en 15 procent. AFAB helpt u graag bij het vinden van een goedkopere en passende lening.
Lees meer »