Nieuwe productielijnen voor Tata Steel

In de fabriek voor verpakkingsstaal heeft Tata Steel een productielijn voor Protact gebouwd. Protact is een door Tata Steel ontwikkelde staalsoort voor verpakkingsstaal, die van een beschermende kunststof laag wordt voorzien. Protact wordt onder meer toegepast in de voedselverwerkende industrie (waaronder conservenblik).

Nieuwe productielijnen voor Tata Steel
De lamineerlijn in IJmuiden. (Foto: Tata Steel)

Wat bijzonder is aan de nieuwe productiefaciliteiten is dat Tata Steel in IJmuiden niet alleen een lamineerlijn (de grootste in zijn soort ter wereld) heeft gebouwd voor het aanbrengen van de folie op het staal, maar ook een eigen filmproductielijn voor het vervaardigen van de hoge kwaliteit kunststoffolie. Inmiddels heeft het staalbedrijf daar meerdere patenten op. De productielijn voor Protact draait nu ruim een jaar in IJmuiden en met veel succes. De nieuwe installatie heeft een capaciteit van meer dan 150.000 ton per jaar. Tot nu was dit voor het grote publiek ‘het best bewaarde geheim van Tata Steel in IJmuiden’.

De nieuwe productiefaciliteiten zijn zodanig ingericht dat ze voldoen aan alle eisen die zowel in Europa als in de Verenigde Staten worden gesteld aan voedselveilige productie. Dit betekent ook dat medewerkers speciale kleding dragen, om te zorgen voor een optimale hygiëne in de fabriek.

‘Wij zijn enorm blij met de hoogwaardige nieuwe productielijn voor het maken van Protact’, aldus Simone Vooijs, Director Operations Tata Steel Packaging. ‘Met dit strategisch investeringsproject zorgen we ervoor dat ons staalbedrijf ook in de toekomst een sterke concurrentiepositie heeft op het gebied van verpakkingsstaal. Bijzonder aan Protact is ook dat we via dit innovatieve product onze klanten helpen om verder te verduurzamen. Ik ben bijzonder trots op de stap die we hiermee als bedrijf hebben gezet.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties (1)