LeydenJar krijgt EU-steun voor nieuwe batterijfabriek

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Het Nederlandse LeydenJar krijgt 30 miljoen euro van Europa voor een fabriek voor zijn silicium anodefoliedat de energiedichtheid van lithium-ion batterijen met 70% vergroot.

Tags:
Christian Rood (links) geeft Kris Peeters, vicepresident van de Europese Investeringsbank, uitleg over de batterijtechnologie van LeydenJar.

De fabriek kost 60 miljoen. De andere helft is afkomstig van klantprojecten, eerder toegezegde subsidies en de Series A investeringsronde in 2021. De productiefaciliteit komt naar verwachting in Noord-Brabant en moet in 2026 volledig operationeel zijn.

Oprichter en CEO Christian Rood: ‘Het komt zelden voor dat in Nederland een anodefabriek wordt gebouwd. We zijn ontzettend blij dat we onze unieke technologie nu, samen met onze klanten, gaan opschalen. We werken samen met grote spelers op het gebied van consumentenelektronica en uit de autobranche. Dankzij Plant One kunnen we ons productieplatform integreren met gigafabrieken. Het einddoel is ’s werelds beste producent van silicium anodes worden, die worden gebruikt in batterijen met de hoogste energiedichtheid ter wereld.’

LeydenJar’s technologie vergroot de energiedichtheid van lithium-ion batterijen met 70%, terwijl het folie ook nog eens extreem dun is. Bovendien is de CO2-uitstoot van de anodeproductie met deze technologie 85 % lager. De productie van het anodemateriaal is al gedemonstreerd in een proeffabriek en het bedrijf werkt met partners aan toepassing van de technologie in de volgende generatie consumentenelektronica, elektrische voertuigen en de elektrische luchtvaart.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *