Galvaniseerbedrijf Galvano Hengelo nu zelf verzilverd

Sinds de oprichting op 4 augustus 1997 ontwikkelt Galvano Hengelo zich als specialist in oppervlaktebehandelingen. Dit jaar vieren zij dan ook hun Zilveren jubileum. Al 25 jaar lang hebben zij ervaring opgedaan met diverse oppervlaktebehandelingen: van chemisch goud tot keramische oxidelagen, van verzilveren van stroomvoerende delen tot het ontwikkelen van hun eigen corrosiewerende zink-nikkelproces genaamd Protalloy®.

Galvaniseerbedrijf Galvano Hengelo nu zelf verzilverd

In de afgelopen 25 jaar heeft Galvano Hengelo, inmiddels met 40 mensen en ruim 8 miljoen euro omzet, zich sterk ontwikkeld. Zo waren zij onder andere in 2008 als eerste oppervlaktebehandelingsbedrijf in Nederland gecertificeerd met conform ISO-14001 en is er in 2012 doormiddel van nieuwbouw een state-of-the-art productiebedrijf neergezet dat zich momenteel nog steeds laat gelden als vooruitstrevend.

“De afgelopen 25 jaar heeft in het teken gestaan van het zoeken naar de best mogelijke oplossing voor oppervlaktebehandelingsvraagstukken, het constant kunnen leveren conform onze hoge kwaliteitstandaard en onze zeer korte doorlooptijd. Met als rode draad het continu verbeteren en optimaliseren van onze technieken en processen”, zegt algemeen directeur Ivo Willemsen, die trots is op wat er tot op heden is bereikt.

De toekomst van Galvano Hengelo 

De wereld om ons heen is continu in beweging en wordt steeds dynamischer. Daarnaast is vooral duurzaamheid ook een speerpunt binnen de markten waar Galvano Hengelo actief is.

“Duurzaamheid is en blijft belangrijk. Daarom blijven we voortdurend werken aan het verkleinen van onze footprint door bijvoorbeeld afvalstromen te verminderen en efficiënt om te springen met (duurzame) energie”, aldus Willemsen.

Mocht er nog afgevraagd worden of Galvano Hengelo in de aankomende jaren nog ontwikkelingen mee gaat maken, dan bestaat daar wat hen betreft geen twijfel over.

“Onze bestaande processen zullen we blijven verfijnen om efficiënter te kunnen werken en te anticiperen op nieuwe vraagstukken en bewegingen in de markt. Ook blijven we uiteraard kijken naar nieuwe ontwikkelingen binnen de wereld van oppervlaktebehandelingen en zullen deze, waar interessant, meenemen in ons aanbod”, licht Sharon Dyball, Accountmanager bij Galvano Hengelo, toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *