Digitale marktplaats voor gebruikte machines

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Boels Rental en zijn Scandinavische dochterorganisatie Cramo lanceren een digitale marktplaats voor de verkoop van gebruikte machines.

Tags:
Foto: Boels Rental

Via dit platform krijgen klanten toegang tot een breder assortiment tweedehands materieel, waaronder diverse zwaardere constructiemachines en bouwapparatuur. Het platform vereenvoudigt de internationale handel en maakt het verkoopassortiment toegankelijk voor een grotere afzetmarkt.

Het initiatief kwam tot stand door het samengaan van Boels en Cramo; de grootste verhuurbedrijven in Europa. Door samen één digitaal platform te lanceren ontstaat er een gedeelde voorraad, waardoor klanten wereldwijd kunnen profiteren van een breed assortiment machines en gereedschappen. Momenteel worden al meer dan dertigduizend goed onderhouden bouwmachines van A-merken verkocht via diverse kanalen. Deze hoeveelheid zal alleen maar toenemen door de gezamenlijke inspanningen en de groeiende online voorraad.

Multichannel strategie

Klanten hebben rechtstreeks toegang tot de digitale marktplaats via de gezamenlijke website van het verhuurbedrijf. Om de verkoop van het materieel te bevorderen wordt het assortiment ook geadverteerd op veilingwebsites van Europese partners voor gereedschappen en groot materieel. Via deze verkoopkanalen kunnen kopers biedingen plaatsen tijdens een vastgestelde periode, waarbij het hoogste bod de veiling wint. Met deze veelzijdige aanpak bekrachtigt Boels zijn ‘multichannel strategie’ door klanten via verschillende kanalen toegang te bieden tot het uitgebreide aanbod. Dit zorgt voor transparantie en marktconforme prijzen, omdat klanten kunnen vergelijken tussen diverse platforms. 

Milieuvriendelijk assortiment

Boels zet zich in voor een groenere toekomst door het assortiment van milieuvriendelijke, accu-gedreven machines en gereedschappen voortdurend uit te breiden. Het groeiend aanbod in de verhuur zal uiteindelijk ook het verkoopassortiment diverser en uitgebreider maken. Op deze manier maakt het verhuurbedrijf duurzaam werken toegankelijk voor meer klanten.

‘We zijn enthousiast over de lancering van de digitale marktplaats: een innovatief platform dat onze klanten hoogwaardig gebruikt materieel biedt. Deze marktplaats fungeert als een verlengstuk van onze inzet voor een groenere toekomst. Het bevordert de circulaire economie door gebruikte verhuurmachines nog een tweede leven te geven. Met deze marktplaats zetten we een belangrijke stap verder in het verduurzamen van onze industrie’, aldus Bart van Son, head of trade bij Boels Rental.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *