Compleet aanbod op maakvierdaagse 

Foto van: Rolf Elling
Geschreven door Rolf Elling

Na zes jaar keren TechniShow en ESEF Maakindustrie terug in de als vanouds vertrouwde beursperiode in maart. Van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 maart 2024 staat de Utrechtse Jaarbeurs geheel in het teken van de maakindustrie in de Benelux.

Auteur: Rolf Elling

Tags:
De kracht van de combinatie van TechniShow en ESEF Maakindustrie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. (Foto: Vraag&Aanbod – Rolf Elling)

TechniShow heeft deze editie als thema ‘De maakindustrie van morgen’ en is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen. ESEF Maakindustrie draagt het thema ‘De maakbaarheid van morgen’ en is de meest toonaangevende vakbeurs voor succesvolle, duurzame en innovatieve maakoplossingen.

De kracht van de combinatie van TechniShow en ESEF Maakindustrie is dat het ‘make’ en ‘buy’ onder één dak brengt. Rond 325 exposanten op TechniShow en 150 op ESEF Maakindustrie laten dit jaar zien hoe de maakindustrie verder innoveert.

Er is veel kennis op te halen zowel bij TechniShow, als ESEF Maakindustrie. Vele inhoudelijke sessies, workshops en activiteiten zijn te bezoeken. Ook zijn er themapleinen zoals bijvoorbeeld Additive Manufacturing op TechniShow.

Uitdagingen

In de hedendaagse en moderne maakindustrie staat de arbeidsmarkt voor uitdagingen door automatisering, terwijl digitalisering de industrie transformeert met IoT en AI. Duurzaamheid wordt cruciaal met een focus op groene productie en recycling, terwijl innovatie de sleutel is tot concurrentievoordeel. Ketensamenwerking tussen leveranciers, fabrikanten en distributeurs wordt steeds belangrijker voor efficiëntie en responsiviteit in de toeleveringsketen. Deze thema’s zullen centraal staan tijdens ESEF Maakindustrie 2024, zowel op de beursvloer als in de vele kennissessies.

In deze uitgave blikken we alvast vooruit op beide beurzen met alle exposanten en plattegronden van TechniShow en ESEF Maakindustrie.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *