CEO NTS wordt nieuwe topman BDR Thermea Group

Tjarko Bouman, CEO van NTS Group, eerstelijnstoeleverancier van de hightechmaakindustrie, vertrekt per eind december van dit jaar en wordt per 1 februari 2024 de CEO van BDR Thermea Group.

Tags:
Tjarko Bouman (Foto: NTS Group)

In 2020 nam Bouman als CEO het roer over bij NTS en voerde sindsdien een nieuwe aangescherpte strategie in, ondersteund door aanzienlijke investeringen afkomstig van Highlands Beheer, de holding van de familie Wintermans (100% aandeelhouder). Met een meer eenduidige marktpositionering, een heldere ‘technology roadmap’ en aanpassingen in de organisatie om meer klantgericht te kunnen opereren, is NTS erin geslaagd zich de afgelopen drie jaren een positie te verwerven in de mondiale top drie van de semiconductor en analytische nichemarkt waarin zij actief is.

Bouman vertrekt, zoals hij zelf zegt, met pijn in het hart en eerder dan voorgenomen, maar kiest desalniettemin voor een nieuwe uitdaging bij BDR Thermea (omzet van €2,2 miljard in 2022, ruim 6.800 medewerkers en actief in meer dan 100 landen).

Ingezette strategie verder uitbouwen

NTS Group groeide in de jaren 2020-2022 in omzet van 281 miljoen euro (2020) naar 412 miljoen euro (2022). Ook de winstgevendheid groeide in deze periode naar een EBITDA-marge van circa tien procent in 2022. De komende jaren zal NTS de ingezette strategie verder uitbouwen, te beginnen met de ingebruikname van twee nieuwe productielocaties in Drachten en Singapore en uitbreidingen in Eindhoven en Tsjechië in 2024. Als gevolg van een tijdelijke afnemende vraag van met name de semiconductor-industrie, verwacht NTS Group over 2023 een vergelijkbare omzet als in 2022 te realiseren.

Ed van der Sluijs, sinds begin 2018 actief als Executive Board Member en CFO voor aandeelhouder Highlands Beheer en sinds medio 2021 als CFO van NTS Group zal op interim basis de CEO-rol van Tjarko Bouman overnemen.

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *