Assmann Verspaningstechniek wint de ZEISS #measuringhero Award 2020

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

Nobby Assmann, mede-eigenaar van Assmann Verspaningstechniek, heeft de ZEISS #measuringhero Award 2020 gewonnen in de categorie Outstanding Application – Smallest measured Component.

De prijs is bedoeld om het werk van meettechnici meer aandacht te geven. Nobby Assmann was één van de meer dan tweehonderd aanmeldingen wereldwijd. Hij won de award doordat hij het kleinste component 3D heeft gemeten: slechts 0.004800 mm³. Met deze inzending heeft Nobby een reis naar Duitsland gewonnen met een eendaagse training meettechniek en een Porsche Travel Experience.

Sinds kort beschikt Assmann Verspaningstechniek over een mooie ZEISS 3D-meetmachine. ‘Als ZEISS dan een wedstrijd uitschrijft voor het meten van het kleinste product, móet ik wel meedoen. Ik programmeer meetmachines sinds ik 11 ben. En nu (30 jaar later) is het nog steeds één van mijn passies’, aldus Nobby Assmann.

Hènke Poulssen, Sales Accountmanager Nederland bij ZEISS, is trots dat een Benelux klant deze prestigieuze award heeft gewonnen: ‘Ik ben trots dat Assmann Verspaningstechniek, een klein Nederlands fijnmechanisch bedrijf met passie voor het vak en veel kennis, deze bijzondere prijs heeft weten te winnen. Met een internationaal deelnemersveld laat dit toch maar weer zien dat ook kleine bedrijven in de Benelux met een goede vakkennis én het juiste (meet)gereedschap deelnemers zijn om serieus rekening mee te houden. Assmann heeft nog geen jaar geleden haar bestaande meetmachine vervangen voor een ZEISS Contura met VAST XT scannende meetkop. Een combinatie die in de juiste handen tot bijzondere prestaties kan leiden.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *