Anvil Industries neemt Machinefabriek De Valk over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Anvil Industries uit Valkenswaard neemt Machinefabriek De Valk uit Valkenswaard over. De Valk is gespecialiseerd in flexibel en snel mechanische componenten produceren. Daarnaast heeft De Valk zich ontwikkeld tot een specialist die complexe producten in RVS, aluminium of titanium kan 3D-printen en nabewerken.

Ondertekening overeenkomst door John Hagelaars (links), DGA Machinefabriek De Valk en Jan Adams, CEO Anvil Industries.

Met de overname van De Valk voegt Anvil Industries het specialisme van het 3D-metaalprinten toe aan haar technologische competenties. De Valk zal als zelfstandig bedrijf onder het huidige management blijven opereren.

Machinefabriek De Valk is in 1948 opgericht als ‘de eerste Valkenswaardse machinefabriek, de Valk.’ Met inmiddels de derde generatie aan het roer heeft ze zich de afgelopen decennia van regionaal werkend familiebedrijf ontwikkeld tot een specialist in hoogwaardige mechanische bewerkingen met een internationale klantenkring. De Valk produceert zowel totaalprojecten als componenten voor de optische en semi-conductor industrie. Naast deze activiteiten realiseert De Valk ook geavanceerde 3D-printprojecten waarmee onderdelen kunnen worden geproduceerd met complexere vormen. De Valk is één van de partners in het consortium K3D-AddFab dat gevestigd is op de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *