Aantal faillissementen loopt op

Foto van: De redactie
Geschreven door De redactie

In april zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, twintig meer bedrijven failliet verklaard dan in maart, meldt het CBS. Dat is een stijging van zes procent. In de eerste vier maanden van 2024 zijn ongeveer 47 procent meer bedrijven failliet verklaard dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het aantal uitgesproken faillissementen piekte met 911 in mei 2013. Daarna nam het aantal faillissementen tot en met augustus 2017 af. Vervolgens bleef de trend tot medio 2020 redelijk vlak. Daarna is het aantal faillissementen verder afgenomen en bereikte in augustus 2021 met 109 een laagterecord. Vanaf mei 2022 lag het aantal faillissementen onafgebroken hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Niet gecorrigeerd voor zittingsdagen zijn er in april 402 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Relatief gezien werden er in april de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag. In de industrie gingen er 27 bedrijven failliet, in maart waren dit er nog achttien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *