2,25 miljoen voor 3D-print bedrijf MX3D

Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), DOEN Participaties en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) investeren 2,25 miljoen euro in MX3D.

2,25 miljoen voor 3D-print bedrijf MX3D
Gijs van der Velden (CEO MX3D), Dylan Perales & Joost de Waard (PDENH), en Merijn ten Thije (DOEN Participaties) (Foto: MX3D)

Het geld wordt gebruikt voor een wereldwijde versnelling van de groei en de lancering van de M1 printer, een totaalpakket van lasrobot, sensoren en software om 3D metaal te printen. Ook wordt ingezet op de doorontwikkeling van de ‘MetalXL’, een software en sensoren pakket, waarmee klanten eigen lasrobots omvormen tot een industriële 3D-metaalprinter.

MX3D – bekend van de eerste metalen 3D geprinte brug ter wereld – heeft door haar nieuwe manier van produceren een revolutie ontketend, waardoor er grote metalen objecten worden geprint met soms tot wel tachtig procent materiaalbesparing. Als een van de pioniers in deze 3D-print technologie heeft MX3D de deuren geopend voor grootschalige toepassing van additive manufacturing in high impact industrieën als de maritieme industrie, olie & gas en de maakindustrie.

Het product Metal XL Software stelt bedrijven in staat van hun lasrobot een industriële 3D-printer te maken. De afgelopen tijd heeft MX3D MetalXL met succes getest onder beta gebruikers en de tijd is rijp voor een commerciële uitrol van de technologie richting de markt.

Complete oplossing

Met de lancering van M1 biedt MX3D klanten een complete oplossing. ‘Onze Metal XL stelt bedrijven in staat van hun lasrobot binnen een dag een industriële 3D-printer te maken’, aldus Gijs van der Velden, CEO van MX3D. ‘Sinds de lancering van MetalXL krijgen we echter verrassend veel vraag naar een complete oplossing. Met de M1 printer bedienen we deze groep. Hiermee kunnen ook klanten die nog geen lasrobot hebben, snel beginnen met grootschalig metaal printen.’

Ontwikkeling en sales

MX3D zet vol in op de doorontwikkeling van MetalXL, een software-hardware oplossing waaraan meerdere merken robots, lasapparaten en sensoren kunnen worden gekoppeld. ‘Ons doel is om met behulp van de investering nog drie merken lasrobots aan te sluiten; dan kunnen we tachtig procent van de mondiale markt bedienen’, aldus Van der Velden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *