Virtuele beurs voor de maakindustrie kan van start

De eerste virtuele beurs voor de Nederlandse maakindustrie staat in de startblokken. Www.middenindemaak.nl is een nieuwe, virtuele beurs, waar de Nederlandse maakindustrie bij elkaar komt en zich kan presenteren. Van aanstaande dinsdag 15 september tot en met 9 oktober 2020 is deze beurs online.

Virtuele beurs voor de maakindustrie kan van start
De stand van Vraag&Aanbod op Midden in de Maak.

‘Nu bij elkaar komen is in deze corona-tijd lastig. Met deze virtuele beurs willen we de Nederlandse maakindustrie bij elkaar brengen, verbindingen realiseren en bedrijven/bezoekers de gelegenheid bieden om innovaties te tonen en te ontdekken. Denk aan machineleveranciers die nieuwe ontwikkelingen willen laten zien of bedrijven die met de presentatie van het bedrijf laten zien wat ze allemaal in huis hebben. Het unieke virtuele platform is de ontmoetingsplaats voor de maakindustrie’, aldus CEO Mybusinessmedia Joachim Driessen.

Manager Online Tom Visser ziet de virtuele beurs als een aanvulling op de fysieke beurzen. ‘Je ziet deze ontwikkeling ook in Amerika en in Azië waar de afstanden natuurlijk veel groter zijn dan in Nederland. Ook kunnen bezoekers aan fysieke beurzen een aantal dagen voorafgaand al de virtuele beurs bezoeken om zo te bepalen welke bedrijven ze willen gaan zien en spreken. De fysieke beurzen zijn nu even niet aan de orde, dus geeft deze beurs kansen voor de maakindustrie.’

Deelnemende bedrijven hebben hun stand volledig 3D ingericht met machines, producten, demo’s en video’s. ‘En er kan direct contact worden gemaakt tussen de bezoekers en standhouders door de chatmogelijkheid. Ook kunnen flyers en foldermateriaal worden aangeboden. Het geeft talloze mogelijkheden.’

Voor de bezoekers geldt dat ze door de beurshal lopen en elke stand van de deelnemende bedrijven binnen kunnen gaan. Virtueel, 360 graden vergelijkbaar met Google Street View. Ook kunnen ze zelf aangeven contact te willen met het bedrijf. Verder biedt de beurs de gelegenheid om seminars of webinars te organiseren. Hiervoor moeten de bezoekers zich aanmelden en is er live contact mogelijk.

De virtuele beurs start op dinsdag 15 september. Dan wordt de virtuele beurs ‘Midden in de Maak’ officieel geopend door Fried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie en Rolf Elling, hoofdredacteur Vraag&Aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *