Versteden nieuw lid VOMI

VOMI, de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie, heeft Versteden verwelkomd als nieuw lid. Het bedrijf uit Bergen op Zoom is gespecialiseerd in de fabricage van glasvezelversterkte kunststof leidingsystemen. Met het VOMI-lidmaatschap benadrukt het bedrijf het vakmanschap en de nauwe betrokkenheid bij de procesindustrie.

Versteden ontwerpt, produceert en installeert glasvezelversterkte kunststof (GVK) leidingsystemen in Polyester, Vinylester of Epoxy met of zonder een thermoplastische liner in PE, PP PVC-U, PVC-C, PVDF of EXTFE. Deze leidingsystemen worden onder andere gebruikt voor procesleidingen,  koelwaterleidingen, brandwaterleidingen en dampretoursystemen. Met meer dan 40 jaar ervaring en ongeveer 100 medewerkers is Versteden marktleider in GVK leidingsystemen in de Benelux.

Detailengineering, planning en projectbeheer vinden plaats in de fabriek in Bergen op Zoom. Door gespecialiseerd personeel worden alle leidingen, fittingen en flenzen in eigen beheer gemaakt. Een aparte prefabricageafdeling maakt van alle componenten hanteerbare leidingstukken die vervolgens door het eigen montageteam op locatie worden geplaatst. Deze aanpak stelt Versteden in staat om volledige projecten te realiseren met inbegrip van het vereiste projectmanagement. Met andere woorden: turnkey projecten in GVK leidingsystemen.

Lange levensduur

GVK heeft een lange levensduur (> 50 jaar) en de CO2-equivalent van GVK is significant lager dan die van bijvoorbeeld beton of staal. GVK is een zeer licht product (75% lichter dan staal) waardoor er bij transport en montage veel minder energie nodig is. Ook is het minder milieubelastend dan bijvoorbeeld thermisch verzinken of verven. Kortom GVK is een zeer duurzaam product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.