Precisiebeurs en vakbeurs Kunststoffen verhuizen

De Vakbeurs Kunststoffen en de Precisiebeurs worden dit jaar gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch in plaats van NH Conference Center Koningshof te Veldhoven. Om de complete opzet van beide beurzen te kunnen behouden in de huidige anderhalvemetersamenleving is substantieel meer oppervlakte nodig in vergelijking met voorgaande edities. Deze extra benodigde ruimte is gevonden in de Brabanthallen.

Precisiebeurs en vakbeurs Kunststoffen verhuizen
De laatste editie van de Precisiebeurs, nog in Veldhoven. (Foto: Precisiebeurs)

Na uitvoerige gesprekken met 40 exposanten, samenwerkingspartners waaronder brancheorganisaties en andere stakeholders, heeft Mikrocentrum hiertoe besloten. De data blijven 18 en 19 november voor de Precisiebeurs en 2 en 3 december voor de Vakbeurs Kunststoffen.

Er is de laatste tijd veel onduidelijkheid over de doorgang van diverse vakbeurzen en zakelijke evenementen in binnen- en buitenland. Geert Hellings, Algemeen Directeur van Mikrocentrum: ‘Uit diverse contacten met exposanten en stakeholders van beide beurzen komt duidelijk naar voren dat er een sterke behoefte is om elkaar weer te ontmoeten en om de business weer op te pakken. Ook hebben we in juni en juli enquêtes gehouden onder evenementbezoekers van de afgelopen drie jaar. Ruim tachtig procent van de respondenten gaf in deze enquêtes aan in het najaar weer zakelijke evenementen te willen gaan bezoeken, mits deze veilig kunnen worden georganiseerd. Om alle aanwezigen op beide beurzen voldoende afstand te kunnen bieden, is extra ruimte nodig. Die extra ruimte is helaas niet realiseerbaar in het Koningshof maar wel in de Brabanthallen. Dit heeft ons de moeilijke beslissing doen nemen om dit jaar de beurzen niet op de gebruikelijke locatie te organiseren. In totaal beschikken we in de Brabanthallen over ruim 16000 m2 beursoppervlakte en 4 grote lezingenzalen.’

Kansen

Els van de Ven, Manager Afdeling Evenementen bij Mikrocentrum: ‘Een aantal partijen hebben door huidige ontwikkelingen rondom het coronavirusontwikkelingen hun deelname opgezegd, maar in dezelfde periode zagen we ook een aantal nieuwe aanmeldingen binnenkomen. Tijdens de gesprekken met exposanten over de doorgang van beide beurzen, gaven enkelen aan te denken aan opzegging. Echter, door de verplaatsing naar de Brabanthallen willen zij nu juist blijven. Ook kunnen we door de extra ruimte nu een aantal nieuwe bedrijven, die op de wachtlijst stonden, de gelegenheid geven om voor het eerst mee te doen. Bij voldoende belangstelling hebben we de optie om daartoe nog een extra hal in te richten. Voorlopig gaan we daar nog niet van uit omdat we geen lege plekken op de beursvloer willen creëren’, aldus Van de Ven.

Hybride

Geert Hellings: ‘Over het algemeen verwachten we minder bezoekers dan voorgaande jaren. Tegelijkertijd zullen de bezoekers die wel komen extra gemotiveerd en geïnteresseerd zijn. Mikrocentrum onderzoekt ook de optie van hybride beurzen. Dat kan voordelen hebben om thuisblijvers toch bij de beurs te betrekken, maar er zijn ook mogelijke nadelen omdat het bezoekers ook kan bewegen juist niet te komen. Wij als Mikrocentrum gaan daar zeker naar kijken, maar het uitgangspunt op dit moment is om bezoekers te stimuleren juist fysiek aanwezig te zijn op de beide vakbeurzen.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *