zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Ultimaker ondersteunt ziekenhuizen met 3D-printen in coronacrisis


Utrecht, 20 maart 2020
Ultimaker verbindt 3D-print hubs, experts en ontwerpers met ziekenhuizen om ondersteuning op het gebied van 3D-printen mogelijk te maken tijdens de coronacrisis.

Omdat landen wereldwijd voor de uitdaging staan om de COVID-19 pandemie te beheersen, stelt Ultimaker zijn wereldwijde netwerk van 3D-print hubs, experts en ontwerpers direct beschikbaar aan ziekenhuizen. 3D-printen kan uitkomst bieden voor tools en applicaties die ziekenhuizen momenteel tekortkomen en met deze technologie snel geproduceerd kunnen worden. Via Ultimaker.com kunnen ziekenhuizen nu in een oogopslag zien welke beschikbare 3D-print hubs in de buurt zitten. Daarnaast kan er direct contact met Ultimaker en lokale 3D-print experts en ontwerpers opgenomen worden. Deze kunnen de ziekenhuizen adviseren en ondersteunen bij het maken en verkrijgen van de onderdelen die zij het hardst nodig hebben.

Ultimaker heeft de volgende initiatieven gelanceerd op Ultimaker.com:

  • Connect en Print
    Ziekenhuizen die te maken hebben met acute tekorten aan kritische onderdelen en die al goedgekeurde 3D-printontwerpen en materiaalspecificaties hebben, kunnen direct contact opnemen met 3D-printers in de buurt om hun 3D-printaanvragen te laten printen. Ultimaker stelt ook eigen 3D-printcapaciteit beschikbaar. Een continu bijgewerkte kaart laat zien welke 3D-print hubs in de buurt beschikbaar zijn.
  • Ontwerp, controle en print
    Als een ziekenhuis hulp nodig heeft bij het ontwerpen van onderdelen en gereedschappen die opraken en nu beperkt leverbaar zijn, stelt Ultimaker een team van zeer gemotiveerde ontwerpers en applicatie-engineers ter beschikking om te ondersteunen bij het ontwerpen en creëren van het gewenste onderdeel. Dit onderdeel wordt geprint door de dichtstbijzijnde 3D-print hub en zo snel mogelijk naar het ziekenhuis gestuurd. Na het testen en het verkrijgen van goedkeuring van het ziekenhuis is het onderdeel beschikbaar voor verdere 3D-geprinte productie.

 

'3D-printing kan een verschil maken. Wij nodigen daarom alle beschikbare 3D-printing hubs uitgerust met Ultimaker 3D-printers uit om zichzelf zichtbaar te maken via Ultimaker.com om de productie van goedgekeurde 3D-geprinte onderdelen te versnellen, daar waar ze nodig zijn, wanneer ze nodig zijn. Door de kracht van ons netwerk te ontsluiten om 3D-print initiatieven voor ziekenhuizen wereldwijd te ondersteunen, ben ik vereerd om in deze uitdagende situatie een bijdrage te kunnen leveren', aldus Jos Burger, CEO van Ultimaker.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts