zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Maatregelen voor ondernemers goed ontvangen


Den Haag/Nieuwegein, 18 maart 2020
De nieuwe maatregelen die zijn aangekondigd door het kabinet om ondernemers te steunen tijdens de corona-uitbraak, zijn goed ontvangen. Zowel Koninklijke Metaalunie als MKB-Nederland en VNO-NCW geven aan dat het kabinet goede stappen neemt.

Ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW waren vanwege alle signalen uit de verschillende branches sinds vorige week in crisisoverleg met de overheid. 'Samen met de andere sociale partners zijn ook concrete voorstellen gedaan om schade aan banen en de economie te voorkomen. Het is goed een deel van die voorstellen nu terug te zien. Dit geeft ondernemers het gevoel dat we zij aan zij staan om dit corona-spook te verslaan. Het blijft de komende tijd echter aankomen op eendracht en daadkracht, want dit is nog lang niet voorbij', aldus de ondernemersorganisaties.

Jos Kleiboer, directeur Beleid bij Koninklijke Metaalunie hoopt dat met name de versoepelingen in de nieuwe regeling voor werktijdverkorting (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud) soelaas bieden, nu in hele sectoren de omzet bijna wegvalt. De vergoeding van niet gewerkte uren gaat hierbij omhoog naar negentig procent en er kan met terugwerkende kracht gebruik van worden gemaakt. Goed is dat ook flexkrachten onder de regeling vallen, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW.

Garantie ondernemingsfinanciering

Verder is het goed dat de financieringssteun voor met name grotere mkb-bedrijven, wordt uitgebreid via de Go-regeling nu liquiditeit een steeds groter issue wordt. ‘Wel is het zaak te zorgen dat het snel merkbaar is voor ondernemers' aldus de organisaties. ‘Dat wordt sowieso een belangrijke toetssteen voor de nieuwe plannen'.

Compensatie getroffen sectoren en zelfstandigen

Te spreken zijn de ondernemersorganisaties over de versnelde inkomensondersteuning voor zelfstandigen. Ook is het goed dat er in ieder geval een eerste compensatieregeling komt voor hard getroffen sectoren. 'Zeker nu voor veel (zelfstandige) ondernemers in bijvoorbeeld de horeca- en cultuursector de inkomsten volledig wegvallen, zijn dit goede eerste stappen. Daarnaast is het goed dat alle getroffen ondernemers eenvoudiger uitstel van belasting kunnen aanvragen.'

Specifieke sectoren

'Met verschillende specifieke sectoren en het kabinet moeten we kijken wat misschien extra nodig is of waar verbeteringen kunnen worden doorgevoerd om zaken te versnellen. Met het kabinet is ook afgesproken dit eventueel later aan het pakket toe te voegen als dit nodig mocht blijken', aldus de ondernemersorganisaties.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts