zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Productie industrie zo goed als gelijk gebleven in januari


Den Haag, 12 maart 2020
De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in januari 0,3 procent hoger dan in januari 2019. In de twee voorgaande maanden kromp de productie op jaarbasis.

Dat meldt het centraal Bureau voor de Statistiek. Van de acht grootste bedrijfsklassen binnen de industrie groeide de productie van de machine-industrie het sterkst met 15,1 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. In iets meer dan de helft van de bedrijfsklassen in de industrie kromp de productie op jaarbasis. Zo was er een krimp van de productie van 2,5 procent voor de rubber- en kunststofbranche, en een krimp van 8,2 procent voor metaalproducten.

Trend redelijk vlak

Voor het bepalen van de kortetermijnontwikkeling van de productie kan het beste worden gekeken naar voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde cijfers. Van december 2019 op januari 2020 steeg de productie met 3,1 procent.

De voor seizoen- en werkdageffecten gecorrigeerde productie fluctueert aanzienlijk. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Van medio 2014 tot begin 2018 was er sprake van een stijgende trend van de industriële productie. Daarna is de trend redelijk vlak.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts