zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Topman NTS-Group legt per augustus functie neer


Eindhoven, 10 maart 2020
Marc Hendrikse (60), CEO van NTS-Group uit Eindhoven, zal zijn functie per 1 augustus 2020 neerleggen, zo heeft hij zijn Raad van Commissarissen medegedeeld. NTS verwacht de nieuwe CEO van NTS binnenkort bekend te kunnen maken.
NTS ontwikkelt, maakt en assembleert complexe (opto-)mechatronische systemen en modules voor grote internationale hightech machinebouwers. Hendrikse stond in 2005 mede aan de basis van het huidige NTS. Als directeur van Te Strake was hij een van de architecten achter de fusie met Nebato wat later NTS-Group werd. Vanaf eind 2007 is hij CEO van het bedrijf dat de afgelopen jaren sterk groeide tot een omzet van ca. 280 miljoen euro in 2019, onder meer als gevolg van een overname van hightech bedrijf Norma in 2016. Met circa 1700 medewerkers wereldwijd, waarvan ongeveer 1050 in Nederland, is NTS een van de grotere werkgevers in de hightech sector.

Marc Hendrikse zegt in een toelichting op zijn vertrek: 'De komende jaren is beheersbare groei van belang voor een toeleverancier van de hightechindustrie zoals NTS. Onze klanten groeien en verwachten dat hun leveranciers in datzelfde tempo meegroeien. Dat is niet altijd even makkelijk, omdat je dat gecontroleerd moet doen en voldoende winstgevend wilt blijven. Verdere integratie met Norma vraagt de komende twee jaar nog steeds aandacht van het management. Met deze groei en ontwikkelingen in het vooruitzicht, heb ik gemeend dat het nu, na vijftien jaar leidinggeven aan dit prachtige bedrijf, tijd is het stokje over te dragen aan een opvolger.'

Met het solide commitment van de familie Wintermans als aandeelhouder van NTS ligt er een toekomst voorhanden met veel duurzaam groeipotentieel. De opvolger van Marc zal zich kunnen concentreren op beheersbare groei, waarbij nog meer nadruk gelegd zal worden op ontwikkeling van onderscheidende en strategische klantproposities.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts