zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Ondanks uitstel beurzen toch maakfeestje


Utrecht, 5 maart 2020
Auteur:
Rolf Elling
Een dag na de bekendmaking dat de TechniShow en ESEF Maakindustrie zijn uitgesteld naar de eerste week van september, vond De avond van de Maakindustrie plaats. Op 4 maart waren hierbij zo’n driehonderd gasten en genodigden aanwezig om getuige te zijn van een avond vol interessante wetenswaardigheden voor de Nederlandse Maakindustrie.
En uiteraard was er de bekendmaking van de winnaars van de TechniShow Innovation Awards. Host voor deze avond Roelof Hemmen wilde echter eerst wel eens weten welke effecten het coronavirus heeft op de maakindustrie. Voorzitter FPT-Vimag André Gaalman stelde vast dat het effect voor elk bedrijf weer anders is. 'Je moet in ieder geval in je bedrijf kijken hoe het is met de supplay chain en daarop anticiperen.'

Fried Kaanen, voorzitter Metaalunie, merkt dat Nederlandse maakbedrijven het hoofd koel houden en voldoende weerbaarheid hebben om ook deze hobbel te nemen. CEO Jaarbeurs Peter van der Veer antwoordde op de vraag of het een goede beslissing is om de beurzen uit te stellen, dat vrijwel alle exposanten zich positief hebben uitgelaten over het uitstel. 'We hebben er weinig aan als de bezoekers wegblijven. Bovendien zijn beurzen ideale gelegenheden voor mensen en ondernemers om met elkaar zaken te doen en te netwerken. Dit wordt in mijn beleving steeds intenser.'

Rabobank presenteerde vervolgens het nieuwste rapport ‘Naar een toekomstbestendige maakindustrie'. Het rapport is kort besproken door Sjoerd Hardeman en Kees de Schipper, beiden werkzaam bij Rabobank. De drives voor groei kwamen hierbij naar voren, evenals het effect van investeringen.

Rabobank vroeg 464 Nederlandse industriebedrijven, waarvan 262 in de maakindustrie, naar wat  zij kunnen doen om te blijven groeien, en hoe ze zich kunnen wapenen tegen de uitdagingen van de toekomst.

Lees het complete artikel in de volgende Vraag & Aanbod.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts