zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

BUVO Castings veertig jaar jong


Helmond, 18 februari 2020
BUVO 4.0 pronkt trots op het in 2017 opgeleverde pand van BUVO Castings. Maar dit jaar kan de punt nu eigenlijk best wel even worden weggehaald. Niet dat het bedrijf niet meer gelooft in de filosofie van Industrie 4.0, waar BUVO 4.0 voor staat, maar wel omdat het bedrijf dit jaar 40 jaar bestaat.

Met 1 medewerker in dienst, 1 gietmachine en 500 m2 productieruimte werd BUVO Castings in 1980 opgestart aan de Waterdijk in Helmond. In deze periode richtte de organisatie zich primair op het gieten van aluminium onderdelen. De vraag naar aluminium producten steeg door de specifieke productvoordelen gestaag en vanuit die behoefte werden snel de eerste opdrachtgevers gevonden.

Innovatie, vakmanschap, professionaliteit en toekomstgerichtheid zijn de termen die het Helmondse BUVO het beste omschrijven. Deze elementen hebben altijd aan de basis gestaan van de organisatie en hierdoor heeft de organisatie, vanaf haar oprichting in 1980, zich kunnen ontwikkelen tot het internationale bedrijf dat het nu is met een omzetdoel in 2020 van maar liefst 40 miljoen. Inmiddels heeft het bedrijf 16.500 m2 productieruimte verdeeld over drie giethallen en een volledig vernieuwde nabewerkingshal.

De vraag naar kwalitatieve en complexe aluminium gietstukken blijft, door onder andere de groei in de e-mobility,  nog altijd groeien en juist voor deze specifieke behoefte naar complexe, kleine producten is BUVO dé wereldwijde specialist. Enkele aansprekende namen waar de BUVO gietdelen uiteindelijk in geplaatst worden zijn bijvoorbeeld Audi, BMW, McLaren, Mercedes, Volkswagen, Volvo en Intergas.

Samenwerking

BUVO heeft met continue innovatie, doorontwikkeling en het blijven investeren in kennis en resources een gouden formule gevonden waardoor het bedrijf nog steeds een stabiele basis kent en volop groei in het verschiet ziet. Ook de intensieve samenwerking(en) die het bedrijf kent met haar directe en indirecte opdrachtgevers zorgen ervoor dat de organisatie constant dicht op de ontwikkelingen en de marktbehoeftes zit. Niet voor niets viert de organisatie dit jubileumjaar met partners, opdrachtgevers en collega's met de slogan:  'Together we define the future'.

Plannen

Maar het bedrijf viert niet alleen feest in 2020. Voor het jubileumjaar liggen er al grote plannen klaar. Zo start het bedrijf het jaar op de internationale vakbeurs Euroguss (14 tm 16 januari 2020) in Nürnberg en zijn ook de plannen voor een verdere uitbreiding van de geautomatiseerde bewerkingshal BUVO 4.0 in een vergevorderd stadium. In 2020 zal er op het braakliggende terrein naast het huidige BUVO 4.0 5.000 m2 extra ruimte voor de bewerkingsactiviteiten bijgebouwd worden.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts