zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Sneller over de grens


Den Haag, 18 februari 2020
Amper een jaar geleden is de gemeenschappelijke Werkagenda Mobility NL-NRW ondertekend. Voor grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van mobiliteit.

Er is nu een directe spoorverbinding tussen Aken en Maastricht. Deze rijdt ieder uur en zal op termijn ook naar Luik worden doorgetrokken. De deelstaatregering van Noordrijn-Westfalen (NRW) en de provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland deelden ook mee dat er in mei 2019 een samenwerkingsovereenkomst is getekend voor een directe spoorverbinding tussen Düsseldorf en Eindhoven. Deze zal volgens de planning voor eind 2025 gerealiseerd zijn. Verdere werkt het Interreg-project EuregioRail aan een studie voor een directe spoorlijn tussen Zwolle, Enschede en Münster.


Günter Gülker, directeur DNHK: 'Een stevige grensoverschrijdende infrastructuur is de basis voor gezamenlijk economisch succes.' Het aantal grensoverschrijdende forensen is aanzienlijk: rond 23.500 mensen wonen in NRW en werken in Nederland, omgekeerd zijn dat er 9.400. Ontwikkelingen zijn er ook in de regio Aken-Limburg, op het gebied van E-ticketing. Sinds april 2019 is er een grensoverschrijdend halfjaarticket op de markt voor het traject tussen Aken en Maastricht, voor alle studenten uit Aken. Ook met andere hogescholen worden hierover gesprekken gevoerd. 

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de transport?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts