zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Blog Rolf Elling: 'Coachen en bijsturen'


Deventer, 17 februari 2020
Auteur:
Rolf Elling
Cijfers, cijfers en nog eens cijfers. Je wordt er soms duizelig van. Dan komt het ene instituut met cijfers over de markt, vervolgens weer een ander. We proberen dit zo goed mogelijk te kaderen op onze redactie.

Goed kijken en beoordelen welke cijfers interessant zijn voor onze doelgroep en welke minder. De afgelopen periode was er weer zo een.

Waar ik dan wel blij van wordt, is dat de pmi index voor januari weer op een haar na op de vijftig zit. En dat de ondernemers positief zijn gestemd over komend jaar. En dat is goed, daar worden we inderdaad blij van.

Maar dat het allemaal bedrijfseconomisch nog beter kan, dat denken ze bij de Metaalunie. Met het in het leven roepen van een bedrijfscoach willen ze de maakindustrie en de leden van deze unie op een hoger level brengen. De pilotfase was in ieder geval hoopgevend. En daar zit wel wat in, mede gezien het karakter van de leden.

Over het algemeen zijn dit mkb'ers met maximaal 20 tot 25 werknemers. Dan heb je, als ondernemer, niet altijd de gelegenheid en dus de tijd om alles op het bedrijfseconomisch vlak uit te pluizen.

Want er komt veel op de ondernemers af, anno 2020. En dat geldt niet alleen op het vlak van allerlei producttechnologieën, maar zeker ook op het personele vlak.

Daar kan de bedrijfscoach dus mooi ondersteuning verlenen. En gezien allerlei ontwikkelingen die op de maakindustrie en dus de ondernemer af komen, lijkt dit mij geen overbodige luxe.

Profiteer er van zou ik zeggen. En zorg dat je bijblijft.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts