zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

190 medewerkers getroffen door sluiting Polytec Plastics


Putte, 27 januari 2020
Na negentig jaar sluiten de deuren van Polytec Plastics, het vroegere Van Niftrik. DAF, de grootste afnemer van het Brabantse kunststofbedrijf, gaf aan geen vervolgorders meer te plaatsen, waarna het Oostenrijkse moederbedrijf Polytec Group besloot het bedrijf in Putte te sluiten. 190 medewerkers kunnen op zoek naar een nieuwe baan.

Dat meldt BN De Stem. Polytec Plastics is toeleverancier van de automotive-industrie en maakt onderdelen voor onder andere BMW, Audi en Porsche. Daarnaast levert het onderdelen voor de vrachtwagens van DAF en Scania. Het bedrijf werd in 2014 overgenomen door de Polytec Group uit Oostenrijk . Destijds was het nog verliesgevend, na een reorganisatie werd er een kleine winst geboekt.

Over de jaren daalde het aantal kleinere klanten echter sterk en werd het bedrijf steeds afhankelijker van DAF. De vrachtwagenfabrikant genereerde ongeveer de helft van de omzet, maar heeft nu dus aangegeven geen vervolgorders meer te plaatsen. 

Sociaal plan

FNV-vakbondsbestuurder Nanny Nuijten geeft aan dat veel werknemers afwisten van het risico dat DAF zou wegvallen als opdrachtgever. 'Er werken ontzettend veel mensen uit de directe omgeving. Die wisten al wel langer van het risico dat DAF zich als opdrachtgever zou terugtrekken. Vorige week hoorden ze dat dit inderdaad gebeurt en dat de fabriek dicht moet', vertelt Nuijten aan BN De Stem.

Ze gaat in februari in gesprek met de lokale directie van Polytec Plastics over een sociaal plan. 'Wij zetten ons in voor een nette financiële schadevergoeding, plus het verder scholen van medewerkers zolang de fabriek nog draait om lopende orders af te werken. De grootste groep neemt in de zomer afscheid, de rest in fases. Eind 2020 is het dus echt klaar.'

Polytec Group kocht gelijktijdig met Polytec Plastics ook Voestalpine Plastics in Bergen op Zoom. Nuijten geeft aan dat zij geen gevaar lopen.
190 medewerkers getroffen door sluiting Polytec Plastics'
Polytec Plastics levert onderdelen aan de automobielindustrie. De afgebeelde auto bevat vijftig onderdelen geproduceerd door Polytec. (Foto: Polytec Group)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts