zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Volkswagen neemt belang in Chinese accufabrikant


Hong Kong/Beijing (CN), 17 januari 2020
Volkswagen neemt een belang van twintig procent in de Chinese accufabrikant Guoxuan High-tech Co Ltd. De koop zal bijdragen aan het doel van Volkswagen om 1,5 miljoen elektrische voertuigen per jaar te verkopen in China tegen 2025, inclusief hybride plug-ins.

Dat meldt Reuters op basis van anonieme bronnen. Het aandeel van twintig procent is zo'n 504 miljoen euro (560 miljoen dollar) waard. Volkswagen werkt al samen met meerdere Chinese bedrijven, maar dit is voor het eerst dat het bedrijf mede-eigenaar wordt van een accuproducent. De Chinese toezichthouders moeten nog akkoord gaan, maar naar verwachting kan de aankoop van de aandelen in de komende weken worden afgerond.

Door het gedeeltelijke eigenaarschap hoopt Volkswagen meer invloed uit te kunnen oefenen op de bevoorrading en distributie van Guoxuan. Om de doelstelling van 1,5 miljoen elektrische voertuigen in China te bereiken, heeft Volkswagen een nieuwe fabriek ter waarde van 2,5 miljard dollar gebouwd samen met SAIC Motor, deze zal jaarlijkse zo'n 300.000 auto's produceren. Ook zijn de productiefaciliteiten in Foshan, in het zuidoosten van China, vernieuwd om elektrische auto's samen met partner FAW Groep te bouwen.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts