zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Schuler levert persen voor Duitse munt


Stuttgart/Karlsruhe (DE), 15 januari 2020
Schuler Group heeft een order gekregen van Staatliche Münzen Baden-Württemberg voor vier nieuwe persen voor het drukken van munten. De huidige persen zijn al meer dan 25 jaar in gebruik en toe aan vervanging.
Staatliche Münzen Baden-Württemberg zal drie van de persen plaatsen in Stuttgart, de vierde gaat naar Karlsruhe. De persen zullen circulerend geld produceren van 1 eurocent tot 2 euro. De MRH-muntpersen van 150 ton, die in Stuttgart komen, kunnen tot 850 munten per minuut produceren. Schuler geeft aan de enige aanbieder van deze pers te zijn, wereldwijd.

Naast de vier nieuwe muntpersen heft Schuler Service de opdracht gekregen om een MRV 150 Ringmaster-pers te moderniseren. Deze machine kan zowel munten slaan als ponsen en bi-metalen munten samenvoegen. Tevens kan de pers de kern en de rand van bi-metalen munten scheiden. 
De Staatsmunten van Baden-Württemberg produceren met hun tachtig werknemers ongeveer veertig procent van de Duitse euromunten. Beide locaties staan onder de controle van het ministerie van Financiën van Baden-Württemberg en slaan - in opdracht van het Bondsministerie van Financiën - de munten, die door de Duitse centrale bank in omloop worden gebracht. Het circulatiegeld uit Stuttgart en Karlsruhe kan worden geïdentificeerd aan de hand van de letters F en G in reliëf.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts