zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tessenderlo Group neemt fabriek Rehau Tube in Frankrijk over


La Chapelle-Saint-Ursin (FR), 19 december 2019
Tessenderlo Group maakte vandaag bekend dat het een akkoord bereikt heeft met de Duitse Rehau Group om de productievestiging van Rehau Tube in La Chapelle-Saint-Ursin (Cher) over te nemen. In september 2019 kondigde Rehau Group aan dat het zijn productievestiging nabij Bourges in het begin van het tweede kwartaal van 2020 zou sluiten. De fabriek is gespecialiseerd in de productie van riolerings-, grond- en afval-, stormwater management en telecombuizen en fittingen.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zal Tessenderlo Group het vastgoed, productiemiddelen, voorraden en 75 werknemers in verkoop en productie overnemen (die actief zijn in de afvalwater en kabelgoten-business). De acquisitie zal naar verwachting worden afgerond tegen 1 mei 2020.

'Deze strategisch belangrijke overname zal de positie van DYKA op de Franse markt voor kunststof leidingsystemen verder versterken, aangezien onze activiteiten in Frankrijk een belangrijke rol spelen in de verdere groeiplannen van de DYKA Group businessunit. Met een tweede vestiging in Frankrijk kunnen we groei realiseren in rioleringen en afwateringsbuizen en tegelijkertijd een betere service bieden aan de markt in het zuiden van Frankrijk', verklaart Gabriël Spruijt, Executive Vice President van de BU DYKA Group.

Na de afronding van de overname wil Tessenderlo Group de Rehau Tube fabriek integreren in de businessunit DYKA Group, die hoogwaardige oplossingen biedt voor kunststof leidingsystemen voor nutsvoorzieningen en de landbouw-, constructie- en bouwsector. De marketing- en verkoopactiviteiten worden met ingang van 1 maart 2020 overgenomen.

'Ik ben erg tevreden dat Tessenderlo Group en DYKA Group onze fabriek nabij Bourges overnemen. DYKA Group is een belangrijke Europese speler in kunststof leidingsystemen en fittingen en deelt dezelfde menselijke waarden als de REHAU Group. Deze acquisitie maakt het mogelijk om 75 medewerkers aan de slag te houden, met een positieve impact op de werkgelegenheid in de regio. De keuze van DYKA Group geeft me vertrouwen voor de toekomst,' verklaart Francis Guaitoli, CEO van Rehau Tube.

DYKA Group is reeds actief op de Franse markt met DYKA France, dat een fabriek heeft in SainteAustreberthe. De transactie heeft geen materiële impact op de resultaten van Tessenderlo Group.

Tessenderlo Group neemt fabriek Rehau Tube in Frankrijk over'
Na de afronding van de overname wil Tessenderlo Group de REHAU Tube fabriek integreren in de businessunit DYKA Group, die hoogwaardige oplossingen biedt voor kunststof leidingsystemen voor nutsvoorzieningen en de landbouw-, constructie- en bouwsector. (Foto: DYKA Group)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts