zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Inductief buigen terug in Nederland


Klaaswaal, 13 december 2019
Vanaf eind 2019 biedt Van Rijsoort inductiebuigen aan. Nadat het inductiebuigen alweer jaren uit Nederland was verdwenen, neemt de vraag naar vakmensen op dit gebied sterk toe. Voor Van Rijsoort een logische stap om naast de ‘cold bending' activiteiten ook het inductiebuigen aan te bieden onder de naam Van Rijsoort Induction.

Op de productielocatie in Klaaswaal wordt een nieuwe productiehal speciaal ingericht voor inductiebuigen, hier komt de grootste 3D inductie buigmachine van Europa te staan. Hiermee kan Van Rijsoort bochten buigen van 2" t/m 30" met minimale toleranties.

Klaar voor de start

Van Rijsoort kondigde enige tijd geleden al aan dat zee naast koud ook inductief buigen aan gingen bieden. Vanuit klanten en relaties volgden veel positieve reacties. Begin mei werd de eerste paal voor een nieuwe prodctiehal de grond in geslagen, inmiddels is deze voltooid. De kantoorruimte is in afbouw, binnenkort kan dan eindelijk begonnen worden met inductief buigen. De 3D inductie buigmachine werd volledig volgens eigen specificaties gebouws in Birmingham. Een team vakmensen staat al in de startblokken om te beginnen.


Jim Korzelius Project Coördinator bij van Rijsoort Induction vertelt: 'Het is enorm leuk en uitdagend om - samen met Wim Polak, Vincent van den Boom en Cees van Gent - al vanaf het eerste begin bij Van Rijsoort Induction betrokken te zijn. Bij het samenstellen van het team, het bepalen van de technische eisen van de nieuwe buigmachine, de inrichting van de nieuwe productiehal; alles om zo optimaal mogelijk van start te kunnen gaan.'

De vereisten om inductief te kunnen buigen liegen er dan ook niet om. Dat betekent dat alles, maar dan ook alles, moet kloppen. Jim vervolgt: 'In mijn tijd bij Fabricom, Heijmans, ABB, Shell en BP heb ik veel kennis opgedaan; deze kennis kon ik goed gebruiken bij het opzetten van Van Rijsoort Induction. Ongelofelijk mooi project om zo dichtbij betrokken te zijn. Ik heb er dan ook veel zin om echt in onze nieuwe productieruimte te gaan starten.'

Specificaties buigmachine

 

  • 2D minimale buigradius;
  • Standaard 12 meter buigradius (of groter met speciaal gereedschap); dit zonder herstart;
  • Mogelijkheid tot buigen in twee richtingen van (2" t/m 30") op één machine; dit dankzij een uniek 3-armensysteem;
  • 4 - 50 mm wanddikte;
  • 12 meter buiglengte;
  • Ingebouwde anti ovaliteitsinrichting;
  • 360 graden continu roteerbaar door unieke kleminrichting (hiermee is ook het buigen in spiralen mogelijk);
  • Door de praktische bouw zijn de ombouwtijden kort;
  • Buizen of profielen langer dan 20 meter mogelijk.
  
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts