zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Dochteronderneming Tata Steel in de verkoop gezet


Oosterhout/Zwijndrecht/Maastricht, 11 december 2019
Tata Steel is de laatste tijd herhaaldelijk in het nieuws vanwege bezuinigingen en verdwijnende banen. Veel minder aandacht is er voor de dochterondermening Tubes bv in Oosterhout. Hier werden vorige maand ook al ontslagen aangekondigd (die los zouden staan van de sanering van Tata Steel). Nu blijkt dat het bedrijf te koop is gezet.

Dat meldt BN De Stem. Jack Bouwens, voorzitter van de ondernemingsraad, vertelde aan BN De Stem dat er veel onrust heerst onder het personeel. 'Het klopt dat de drie vestigingen van Tubes, een dochteronderneming van Tata Steel, in de verkoop zijn gezet. Dat is vorige week vrijdag aan het personeel bekend gemaakt. Het gaat om de vestigingen in Oosterhout, Zwijndrecht en Maastricht.'

De bestaande reorganisatie blijft volgens Bouwens ondanks de verkoop overeind. 'Wij kunnen dat niet los zien van elkaar. Ze willen het bedrijf afslanken en vervolgens verkopen. Maar wij zijn het daar niet mee eens. Stel dat er een koper komt? Die wil misschien juist wel door met deze mensen,' aldus Bouwens aan BN De Stem.

Frits van Wieringen, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van Tata Steel bevestigd aan BN De Stem dat er intenties zijn om Tubes te verkopen. 'Ze tasten de markt af, maar een koper is nog niet in beeld. Ik neem het Tata Steel heel erg kwalijk dat ze het op deze manier aanpakken. Als je eerst aankondigt dat er in Nederland 1650 man uit moet bij Tata Steel, zonder een plan te presenteren. En vervolgens zet je het onderdeel Tubes BV in de verkoop. Dan vergroot je de onrust alleen maar. We trekken als COR samen op met de vestigingen onder meer in Oosterhout. Ik voorzie dat dit nog lang gaat duren.' 

IJmuiden

Er heerst grote onrust bij Tata Steel wegens de aankondiging van 1600 ontslagen. Het gaat hierbij om de vestiging in IJmuiden, de ontslagen staan los van Tubes. Deze week hield vakbond FNV een ledenbijeenkomst, waarbij het personeel hun ongenoegen uitte. De vakbond heeft de stakingskas geopend en is klaar voor een keiharde confrontatie.

Dochteronderneming Tata Steel in de verkoop gezet'
Tata Steel heeft het dochterbedrijf Tubes bv te koop gezet. Tegelijkertijd gaat de geplande reorganisatie ook door. (Foto: Tata Steel)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts