zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Overname Polyplastic door Amerikaanse Lippert Components


Rotterdam, 5 december 2019
Het Amerikaanse dochterbedrijf LCI Industries van Lippert Components neemt de Rotterdamse kunststofproducent Polyplastic over. Polyplastic levert ramen en deuren aan de Europese caravanindustrie. Daarnaast produceert het bedrijf ook isolerende deuren voor supermarktkoelingen en vensters voor boten en paardentrailers.

Polyplastic is de laatste jaren flink gegroeid en telt momenteel driehonderd medewerkers, waarvan er 275 werkzaam zijn in de fabriek in Rotterdam en 25 bij Delta Glass in Tholen. In Tholen worden gegoten acrylaat platen geproduceerd, die in Rotterdam worden bewerkt en vervormt tot vensters, deuren en meer. Lippert Components geeft aan dat Polyplastic in de twaalf maanden voorafgaand aan september 2019 een omzet had van ongeveer 55 miljoen euro, met een ebitda van ruim acht miljoen.

Polyplastic wil met de overname door Lippert Components haar positie in Europa versterken. Jan Peter Veeneman, eigenaar en CEO van Polyplastic, geeft aan dat hij na de afronding van de transactie aanblijft als CEO om het bedrijf te begeleiden naar een nieuwe toekomst. De transactie wordt naar verwachting afgerond in januari 2020, financiële details zijn niet bekend gemaakt.    

LCI Industries

LCI Industries maakte de afgelopen jaren een sterke en snelle groei door dankzij meerdere overnames, waaronder Sessa Klein, Taylor Made Group en Lewmar Marine. De groep heeft inmiddels zeventig productie- en distributiefaciliteiten. Met de overnames breidden de activiteiten uit naar het spoor en de scheepvaart. Nu Polyplastic deel uitmaakt van het portfolio van de groep kan het de positie in Europa verder versterken.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts