zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Atradius: 'Kredietrisico in Duitsland dreigt op te lopen'


Amsterdam, 5 december 2019
Duitsland is in het derde kwartaal van 2019 maar net ontkomen aan een recessie. De productie zal echter blijven krimpen, met toenemende problemen in de automobiel-, machine- en metaal-/staalindustrie.

Dat zegt kredietverzekeraar Atradius.Van de belangrijkste markten in de eurozone heeft Duitsland dit jaar te maken met de grootste vertraging van de economische groei. De cijfers van het derde kwartaal van 2019 laten zien dat een technische recessie maar net is voorkomen. De Duitse industriële productie zal in 2019 naar verwachting met meer dan drie procent krimpen, gevolgd door een zwak herstel in 2020.

De industriële sector worstelt nog steeds met de herziene emissienormen voor dieselvoertuigen, die een tol eisen van de automobielsector. De zwakheid in de sector wordt nog verergerd door de wereldwijde vertraging van de handel, waarvoor Duitsland relatief gevoelig is. Onzekerheid als gevolg van mogelijke autotarieven in de VS, brexit en het handelsgeschil tussen de VS en China zorgen ervoor dat de balans negatief uitslaat.

De neergang heeft niet alleen invloed op de bedrijfsprestaties en het kredietrisico van de automobielsector, maar ook op die van andere verwante Duitse industrieën zoals machines, metaal en staal. De huidige moeilijkheden hebben ertoe geleid dat wij onze prestatievooruitzichten voor deze sectoren naar beneden hebben moeten bijstellen.

Verwacht wordt dat het aantal faillissementen in deze belangrijke sectoren in 2020 met twee tot drie procent op jaarbasis zal toenemen. Deze stijging lijkt weliswaar niet zo hoog, maar is een belangrijke breuk met de afgelopen jaren, waarin het aantal faillissementen in de automobiel-, machine- en metaal- en staalsector laag is gebleven of zelfs is afgenomen. De neerwaartse risico's blijven hoog en zouden op korte termijn kunnen leiden tot een grotere toename van het aantal insolventies.

Het complete (Engelstalige) rapport van Atradius is hier in te zien.

Atradius: 'Kredietrisico in Duitsland dreigt op te lopen''
Duitsland is in het derde kwartaal van 2019 maar nauwelijks ontkomen aan een recessie.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts