zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Duitse lithiumfabriek voor metaalbedrijf AMG


Elsteraue/Zeitz (DE), 15 november 2019
De dochteronderneming van Advanced Metallurgical Group (AMG), AMG Lithium, is in Duitsland gestart met de bouw van een lithiumfabriek. De fabriek zal bij Elsteraue/Zeitz komen te liggen en moet helpen om te voorzien in de behoefte van de auto-industrie aan lithiumaccu's voor elektrische voertuigen.
AMG geeft aan dat de nieuwe fabriek zal zorgen voor 'een consistente, kwalitatief hoogwaardige en just-in-time levering van lithiumhydroxide van batterijkwaliteit.' Om dergelijke plannen te ondersteunen, heeft AMG Lithium een laboratorium voor lithiumhydroxide en batterijmaterialen opgericht in Frankfurt-Hoechst. De totale kapitaalinvestering voor de raffinage-installatie en het laboratorium wordt momenteel geschat op zo'n 50 tot 60 miljoen dollar. Het bedrijf heeft hiervoor bij de deelstaat Sachsen-Anhalt een overheidssubsidie aangevraagd.

De lithiumhydroxidefabriek van batterijkwaliteit zal een aanvulling vormen op de plannen van AMG om een technische lithiumhydroxidefabriek in Brazilië te bouwen en zal daarom de Europese markt openen voor die uitbreiding in Brazilië.
 
AMG is niet de enige die inzet op elektrische voertuigen in Duitsland. De Chinese accufabrikant CATL wil in dezelfde regio een nieuwe accufabriek bouwen en deze week kondigde Elon Musk aan dat Tesla een nieuwe gigafabriek gaat bouwen in de buurt van Berlijn. De Duitse auto-industrie is van belang voor Nederlandse toeleveranciers, zo heeft bijvoorbeeld VDL Nedcar uit Born net weer een nieuwe overeenkomst gesloten met het Duise BMW.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts