zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Investeringsronde Smart Robotics om uitrol van robots te versnellen


Best, 7 november 2019
Smart Robotics, ontwikkelaar van robotonafhankelijke, intelligente software voor de snelle inzet van collaboratieve robots (‘cobots’), heeft aangekondigd een substantiële investeringsronde te hebben voltooid om de uitrol van robots te versnellen.

De investeringsronde is geleid door het Nederlandse hightech durfkapitaalfonds Innovation Industries en Mirai Creation Fund II, ondersteund door Toyota Motor Corporation als een belangrijke partner.

Het op kunstmatige intelligentie gebaseerde softwareplatform van Smart Robotics maakt de snelle inzet van cobots mogelijk in markten zoals E-commerce, Pharma en FMCG (Fast Moving Consumer Goods). Dankzij het softwareplatform van Smart Robotics kan een robot eenvoudig geconfigureerd worden en is programmering niet langer nodig. Het resultaat is dat een cobot snel geïmplementeerd kan worden en eenvoudig opnieuw kan worden geconfigureerd in het veld. De investering zal gebruikt worden om de uitrol van Smart Robotics' palletizing en item picking applicaties te versnellen, evenals de ontwikkeling van nieuwe softwareapplicaties.

'We zijn verheugd om Innovation Industries en Mirai aan boord te hebben als investeerders. Beide partijen hebben waardevolle ervaring in het opschalen van een hightech bedrijf', zegt Mark Menting, oprichter en Managing Director van Smart Robotics. 'Met deze investering kan Smart Robotics zijn leidende positie in cobot software behouden.'

Nard Sintenie, general partner bij Innovation Industries, voegt eraan toe: 'Smart Robotics loopt voorop in robotica, een veld dat zich snel ontwikkelt. We zijn enthousiast over de toevoeging van Smart Robotics aan ons portfolio en kijken er naar uit om de organisatie te helpen haar positie verder te versterken en de commerciële uitrol te versnellen.'

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts