zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Kennis behouden op Maakindustriedag


Bunschoten, 6 november 2019
Drieëntwintig partners presenteerden zich op de derde editie van De Maakindustrie Dag, een evenement van gastheer Style CNC Machines. Vele verspanende specialisten bezochten de minibeurs in het centraal gelegen Bunschoten.

Op deze dag vertegenwoordigden de aanwezige bedrijven elk een tak uit de Nederlandse maakindustrie, van tooling, smeermiddelen, filtertechnieken tot diverse machines. Deze editie stond, net als twee jaar geleden, geheel in het teken van kennis en het behoud van technologische kennis in deze branche. Het doel van Dé Maakindustrie Dag is om deskundigen binnen de sector samen te laten komen, waarbij er onderling ideeën en visies kunnen worden uitgewisseld. Samen met meerdere kennissessies over de gehele dag werd er op deze manier actief bijgedragen aan het behoud van technologische kennis in Nederland.

Buiten alle technische bedrijven zijn er ook dienstverlenende bedrijven die hun expertise komen delen. Eén van die bedrijven is Produsoft, dat bedrijven helpt bij productievraagstukken en efficiency-verbeteringen. Het levert diverse CIM-oplossingen op basis van CADCAM. ‘Bedrijven slimmer laten werken, dat is de missie waar wij voor staan. We zijn erg enthousiast over onze eerste deelname aan deze minibeurs. We hebben vele prachtige gesprekken mogen voeren', aldus Jasper Verbunt van Produsoft.

Moor Filtertechniek was voor de tweede keer aanwezig op het event. Tijdens De Maakindustrie Dag hebben zij vol ingezet op schone lucht, schoon water en het langdurig conditioneren van koelsmeermiddelen. Tijdens de kennissessies over hun filtersysteem hebben ze meerdere bezoekers kunnen vertellen over hun KSM-managementsysteem.

Nieuwe opzet kennissessies

Dit jaar werden de  kennissessies op de beursvloer zelf gehouden door gebruik te maken van het silent-discoconcept. De bezoekers ontvingen een koptelefoon waarmee ze eenvoudig naar de sessies konden luisteren. De nieuwe opzet werkte drempelverlagend waardoor meer mensen naar de kennissessies wilden luisteren. Ook de sprekers wisten dit te waarderen.

maakindustriedagEen van de kennissessies in ‘silent-discostijl'.

Demonstraties op machines

Meerdere kennissessies bevatten een demonstratie op één van de machines. De sessies van Outokumpu en Seco Tools sloten op elkaar aan waarna de STYLE 510 draaibank en MC 1000 bewerkingscentrum werden ingezet voor een verspanende demo. Kevin Hanson van Seco Tools vertelde eerst over de uitdagingen bij het verspanen van verschillende roestvast stalen. Outokumpu haakte hierop in tijdens hun sessie over de roestvast stalen die zij maken en leveren. Tijdens de demonstraties werd Prodec, een roestvast stafstaal voor superieure verspaning, getoond in een product van 70 mm x 165 mm.

Op de MC 1500 werd de tooling verzorgt door Tungaloy waarbij de demoproducten van Style werden gemaakt. Dit toonde de kracht en nauwkeurigheid van deze machine.

De opstelling van de MC750 met de ILOAD robot van ITEQ konden bezoekers ook al zien tijdens de Metavak. Vandaag konden bezoekers uitgebreid vragen stellen en de werking zien tussen deze twee machines. Vanaf de ILOAD werden kleine dobbelstenen geladen in machine waarbij de machine een gravure maakte met STYLE en ITEQ. De hele dag was deze machine in beweging en waren er veel geïnteresseerden.

Nivora Groep

Ook de zusterbedrijven uit de Nivora Groep waren wederom vertegenwoordigd. SafanDarley stond met zijn kantbankmachine met live demonstraties, Bewo met zijn CPO 315 zaagmachine en Dynobend had zijn unieke ‘event-in-the-box' waarbij gebogen producten en een video werden getoond. Door alle bedrijven uit de groep bij elkaar te brengen werd het effect van het doel, behoud van technologische kennis in de Nederlandse maakindustrie, versterkt.

Directeur Bastiaan Clement: ‘Tijdens De Maakindustrie Dag kwam naar voren dat de meeste bedrijven nog goed in het werk zitten. Na het normaliseren van de markt afgelopen zomer zien bedrijven nu de vraag naar werk weer aantrekken. Hierdoor kwam de investeringsbehoefte ook duidelijk naar voren bij Style. Het is een topdag geworden, we zijn blij dat we voor zoveel partners en bezoekers gastheer mochten zijn.'

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts