zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Unpacker: oplossing voor ontladen van gesneden producten van alle plaatdiktes


Zwolle, 4 november 2019
Auteur:
Rolf Elling
De Unpacker is een oplossing voor het ontladen van producten die zijn gesneden op lasersnijmachines. Met de zesassige robot inclusief 3D vision systeem, de EasyEye, kan het gesneden materiaal direct op een europallet worden gelegd. Dik, dun, groot of klein, alle plaatdiktes en afmetingen kan deze Unpacker handelen.

'In de markt is simpelweg geen goede oplossing om gesneden producten van alle plaatdiktes met een robot te ontladen. Dit bracht ons op het idee om deze Unpacker te ontwikkelen', vertelt directeur-eigenaar Tollenaar Groep, Frans Tollenaar. De eerste is in eigen bedrijf ingezet.

Teqram heeft de Unpacker geëngineerd, ontwikkeld en gebouwd en deze innovatie wordt deze week voor het eerst gepresenteerd op Blechexpo, Stuttgart. Op een groot scherm toont het bedrijf de werking van de Unpacker. Tollenaar verwacht veel interesse. ‘Hier komen zeker opdrachten uit voort. Vooral omdat het systeem alle plaatdiktes aan kan en ook bij meer dan alleen een lasersnijder kan worden geplaatst. Bovendien is de basismodule eenvoudig te configureren waardoor deze multifunctioneel is in te zetten.'

 

Als operator zelf

Met behulp van de vision-sensoren reageert de robot ook op plaatdelen die scheef liggen, klem zitten of als er spanning in de plaat zit. ‘Het systeem werkt als het ware als de operator zelf. Bovendien is het systeem modulair en kan het worden uitgebreid tot wel 120 europalletposities. Er zitten standaard zeven grippers in de gripperwisselaar. Hiermee kunnen de meeste producten uit de lasersnijmachines worden opgepakt. Dan wordt het keurig ‘genest' neergelegd op een europallet, gereed voor verzending naar de klant of naar een vervolgbewerking.' Het gaat om producten vanaf een afmeting van 50 x 50 mm. Het basissysteem kan plaatwerkformaten aan van 2.400 x 800 mm. Het maximum productgewicht dat in de standaarduitvoering kan worden gehandeld, ligt op circa 100 kilogram. Maar ook dit is optioneel uit te breiden. De minimum oppervlakte die de Unpacker nodig heeft is circa 25 vierkante meter.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts