zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Gratis Spuitgieten voor werkzoekenden in Eindhoven


Veldhoven, 16 oktober 2019
Het UWV en Mikrocentrum hebben samen de opleiding Spuitgieten 1 gratis aangeboden aan werkzoekenden in de regio Eindhoven. Omdat er veel opgeleide spuitgieters nodig zijn binnen de kunststoffenbranche, biedt dit werkzoekenden veel baankansen.

Het 50-jarig jubileum van Mikrocentrum en een recente verhuizing waren aanleiding om de samenwerking aan te gaan het met UWV. Zo kunnen werkzoekenden laagdrempelig kennismaken met het beroep en zich laten omscholen. De samenwerking biedt voor zowel hen als de kunststofbranche dan ook nieuwe kansen. Aan de opleiding hebben tot op heden acht kandidaten deelgenomen.

Spuitgieten

Spuitgieten is een belangrijke verwerkingstechniek waarmee nauwkeurig en efficiënt kunststofproducten worden geproduceerd. Sinds vele jaren leidt Mikrocentrum spuitgieters op voor de NRK-erkende opleiding Spuitgieten 1. Met de verhuizing naar de nieuwe locatie in Veldhoven beschikt Mikrocentrum over een nieuw spuitgietpracticum met moderne spuitgietmachines, matrijzen, grondstoffen, rand- en meetapparatuur.
 

Toekomst

Op 2 oktober is de opleiding afgerond met een schriftelijk examen waarbij 7 van de 8 deelnemers zijn geslaagd. De deelnemers hebben met het diploma een basis om een baan te vinden bij spuitgietbedrijven. In de regio Eindhoven zijn diverse bedrijven actief op het gebied van kunststof spuitgieten in sectoren als de automotive, bouw & infra, agro, luchtvaart, disposables en verpakkingen, medische techniek, industriële producten, speelgoed en consumentenproducten. Op woensdag 23 oktober 2019 is er voor geïnteresseerde bedrijven gelegenheid om te speeddaten met de deelnemers. Bedrijven die via de speeddate in contact willen komen met de deelnemers kunnen zich melden bij Mikrocentrum.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts