zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Zevenhonderd flexibele werkplekken weg bij VDL Nedcar


Born, 8 oktober 2019
VDL Nedcar zei eind augustus al tegen Vraag en Aanbod dat het aantal medewerkers waarschijnlijk zou moeten inkrimpen, onder andere door de huidige malaise op de internationale automarkt. Hiervoor was het wachten op het productievolume voor 2020. Inmiddels is duidelijk dat zevenhonderd uitzendkrachten niet langer nodig zijn.

Dat meldt het AD. De afbouw van het flexibele personeel zou starten in de week van 4 november en is naar verwachting aan het einde van 2019 afgerond. Waar mogelijk krijgen de ontslagen uitzendkrachten een baan aangeboden op andere VDL-vestigingen. De fabriek in Born gaat straks verder met zo'n vierhonderd flexmedewerkers, in totaal werken na het schrappen van de arbeidsplaatsen nog ongeveer 4800 medewerkers bij VDL Nedcar.

Eerder vertelde VDL Nedcar al aan Vraag en Aanbod dat zij last hadden van een verminderde autoproductie en de afnemende vraag in de halfgeleiderindustrie. De mogelijke recessie in Duitsland (de belangrijkste afzetmarkt van VDL), de mondiale handelsconflicten die het consumentenvertrouwen in China terug laten lopen, de Brexit en de crisis in Italië hadden ieder een negatieve invloed op VDL Nedcar.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts