zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Academy Tata Steel breekt records


Velsen-Noord, 7 oktober 2019
De Academy van Tata Steel heeft twee records gebroken met hun laatste lading leerlingen. Maar liefst 126 leerlingen ontvingen hun MBO-diploma bij de Academy, een slagingspercentage van 91 procent. De bedrijfsschool viert dit jaar haar tachtigjarig bestaan.

Onlangs zijn er alweer 170 nieuwe leerlingen aan hun opleiding begonnen. 'Het is geweldig om te zien dat zoveel leerlingen zijn geslaagd en dat het slagingspercentage eveneens heel hoog was. Daarmee zijn we zonder meer toonaangevend in Nederland', aldus Fabienne Hendricks, manager van de Academy van Tata Steel in Velsen-Noord.

'Het is voor mij het mooiste cadeau voor ons tachtigjarig bestaan. Niet alleen de zeer gemotiveerde leerlingen maken zo'n resultaat mogelijk, maar ook de docenten en het ondersteunend personeel van het NOVA College en van onze eigen bedrijfsschool. Samen slagen we erin om de kennis van techniek in de IJmond verder te vergroten. Ik wil de leerlingen van harte feliciteren met hun prestatie en hen veel succes en bovenal veel plezier toewensen in de mooie carrière in de techniek die voor hen bij Tata Steel in het verschiet ligt.'

Academy

Aan de Academy van Tata Steel worden diverse landelijk erkende technische opleidingen aangeboden: procestechniek (MBO-3), werktuigbouw (MBO-4), verspaning (MBO-3) en elektrotechniek (MBO-4). Tata Steel zorgt ervoor dat de opleidingen naadloos aansluiten op de huidige stand van de techniek. Zo is er bijvoorbeeld speciale aandacht voor automatisering, robotisering en virtual reality. De opleidingen zijn toegankelijk voor iedereen met een VMBO-diploma (Kader, Gemengde of Theoretische Leerweg) of met een overgangsbewijs Havo3-Havo4, met vanzelfsprekend voldoendes voor natuurkunde en wiskunde in het vakkenpakket.

De twee- en vierjarige opleidingen van Tata Steel bestaan uit een combinatie van werken en leren. Tata Steel neemt de kosten van de opleiding volledig voor de rekening en de leerlingen ontvangen vanaf de eerste dag een salaris. Leerlingen krijgen ook een baangarantie. Het opdoen van veel concrete praktijkervaring, de persoonlijke begeleiding van docenten en mentoren en de doorgroeimogelijkheden spreken veel jongeren aan. Van de medewerkers in de fabrieken en installaties is de helft ooit begonnen op de bedrijfsschool. Het slagingspercentage aan de Academy bedraagt 91 procent (tegen een landelijk gemiddelde op het MBO van 65 procent).

Tata Steel is aangesloten bij Techport.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts