zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

MIX Noordoost officieel gelanceerd tijdens TIV


Hardenberg, 20 september 2019
Beursorganisator Easyfairs heeft de nieuwe beurstitel MIX Noordoost (Maakindustrie Expo) gelanceerd en gepresenteerd aan tientallen belangstellenden tijdens de TIV in Hardenberg. Deze nieuwe variant van de TIV is opgezet naar aanleiding van uitgebreid marktonderzoek door Easyfairs. De eerste editie van MIX Noordoost is op 16 en 17 september 2020 in Evenementenhal Hardenberg.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat thema's als circulariteit, nieuwe materialen, automatisering, ketenintegratie, levertijden, energiebesparing, cybersecurity, lean produceren, data en modulair op dit moment erg actueel zijn. Daarom krijgen deze ontwikkelingen tijdens MIX Noordoost ruimschoots de aandacht. De beurs bestaat namelijk uit diverse initiatieven, zoals een Technologiestraat, waar deze thema's onder andere in terug komen.

Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat Noordoost-Nederland een bepalende en belangrijke regio is voor de maakindustrie. Eén op de drie technische bedrijven in Nederland is gevestigd in het noordoosten van het land. Zo komt ook maar liefst een derde van de ‘Maakindustrie 100' uit deze regio.  'Daarom kiezen we bewust voor de locatie Evenementenhal Hardenberg als thuisbasis van deze nieuwe beurs. Hardenberg ligt bovendien op een neutrale locatie wat betreft de maakindustrie in deze regio en is eveneens aantrekkelijk voor Duitse exposanten en bezoekers', zegt Bart Leferink, adviseur van MIX Noordoost.

Voor de makers

MIX Noordoost richt zich specifiek op de behoeftes van de bezoekers: efficiëntie, innovatie, automatisering en voornamelijk inkopen en uitbesteding. Het bezoekersprofiel van MIX Noordoost bestaat uit beslissers en medebeslissers werkzaam bij maakbedrijven in de machinebouw, apparatenindustrie, hightechindustrie, metalenproductenindustrie en transportmiddelenindustrie. Verder focust de nieuwe beurs zich op productiemedewerkers van maakbedrijven en studenten uit Noord- en Oost-Nederland met interesse in toeleveranciers uit de regio. Leferink: 'Met MIX Noordoost willen we een jaarlijks vakevent aanbieden voor de technologische vakprofessional uit de regio.'

Exposanten

Het exposantenprofiel bestaat uit bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van (nieuwe) materialen, aandrijf- en besturingstechniek, automatiseringstechniek, sensoren en elektronica, bevestigingstechnieken, mechatronica systemen, controle-, meet-, en testsystemen, metaalbewerking, kunststofbewerking, oppervlaktebehandeling, engineering- en design, onderzoek (onderzoeksinstellingen) en netwerken (brancheverenigingen, industriekringen, samenwerkingsverbanden, fieldlabs).

Exposanten kunnen kiezen uit zogeheten ‘plug and play' standpakketten. Dit zijn kant-en-klare industriële stands met één look & feel, opgebouwd in een truss-systeem. In totaal zijn er zeven verschillende pakketten beschikbaar.

Praktische informatie

De nieuwe vakbeurs MIX Noordoost is gelanceerd op de tweede beursdag van TIV in Evenementenhal Hardenberg. Tijdens deze beurs kunnen bezoekers al kennismaken met een aantal initiatieven die vanaf 2020 deel uitmaken van MIX Noordoost, zoals de Technologiestraat waar een aantal innovatieve spelers zich presenteren. TIV is nog te bezoeken op woensdag 18 en donderdag 19 september van 13.00 tot 21.00 uur.

Inmiddels zijn de eerste stands voor MIX Noordoost geboekt door onder andere Lubribond, Aandrijftechniek Hartholt en Efaflex. De eerste editie van MIX Noordoost is op woensdag 16 en donderdag 17 september 2020 van 11.00 tot 21.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts