zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

75.000 ton biokunststof uit suikerriet per jaar


Rayong (TH), 17 september 2019
Total Corbion PLA (een joint venture tussen Total en Corbion) heeft een nieuwe fabriek geopend in Rayong, Thailand, welke jaarlijks 75.000 ton bioplastics zal gaan produceren. Het is de op één na grootste PLA-fabriek (Poly Lactic Acid) ter wereld, waardoor de beschikbare productiecapaciteit met bijna vijftig procent kan worden verhoogd.

De joint venture produceert in de fabriek polylactide (PLA) op basis van melkzuur. PLA bioplastics leveren een bijdrage aan de kringloopeconomie, omdat ze biobased en biologisch afbreekbaar zijn. PLA is recyclebaar en composteerbaar en omdat het niet van aardolie wordt gemaakt, brengt het geen opgeslagen CO2 terug in de atmosfeer.

monikDe fabriek werd voor het de opening gezegend door monniken tijdens een religieuze ceremonie. (Foto: Total Corbion)

'Dit is een moment van grote trots voor mij en de teams van Total Corbion PLA', zei Stéphane Dion, CEO bij Total Corbion tijdens de openingscermony. 'Naast de functionaliteit biedt PLA concrete oplossingen op het gebied van duurzaamheid en we zijn blij dat onze ultramoderne fabriek in bedrijf is om aan de groeiende behoeften van de markt tegemoet te komen.'

Marc den Hartog, Executive Vice President Innovation Platforms bij Corbion, vult aan: 'Het creëren van duurzame groei met PLA bioplastics past echt in onze ambitie om nieuwe bedrijfsplatformen te bouwen met behulp van baanbrekende technologieën. PLA bioplastics zal ook de verdere ontwikkeling en groei van melkzuur stimuleren, wat centraal staat in Corbion's strategie om duurzame ingrediëntenoplossingen te ontwikkelen om de kwaliteit van leven voor de huidige en toekomstige generaties te verbeteren.'

 

Melkzuur

Corbion heeft al een melkzuurfabriek in Thailand en als grondstof daarvoor gebruikt men suikerriet dat in Thailand ruim voorradig is. In Rayong maken Corbion en Total er polylactide (PLA) van: plastic op basis van melkzuur. Het hele project kostte 150 miljoen dollar.

De joint venture produceert per jaar in Thailand 75 duizend ton PLA-granulaat. In vergelijking met de totale plasticproductie is de PLA-productie laag. De volledige markt van bioplastics is ongeveer één procent van de ruim 330 miljoen ton plastic die jaarlijks wordt geproduceerd op de wereld.

Total Corbion heeft tevens een lactidefabriek die 100.000 ton per jaar produceert van het benodige monomeer voor de PLA-productie. In combinatie met de melkzuurfabriek van Corbion, die op dezelfde locatie is gevestigd, maakt dit een volledig geïntegreerde productieketen van suiker tot PLA mogelijk.

opening
De officiële inhuldiging van Total Corbion's PLA-fabriek. (Foto: Total Corbion)

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts